Idegenbeli győzelemmel rajtoltunk az NB I/B-ben

Többször is magabiztos előnnyel vezetett az Érd a Tempo KSE vendégeként az NB I/B 1. fordulójában, de riválisunk a végén faragni tudott hátrányából. Bár a győzelem meglett, vezetőedzőnk nem volt teljesen elégedett a látottakkal.

Hosszú várakozás után idegenben kezdte meg, remélhetőleg minél pozitívabb menetelését felnőtt csapatunk az NB I/B-ben. A jelentősen átalakuló együttes a nyitófordulóban Gyálra utazott. A találkozót a Tempo KSE kezdte jobban, de a 7. percben 3-2-nél Gerencsér révén átvettük a vezetést. Meglépni azonban sokáig nem sikerült, az első félidő végére viszont rákapcsoltak a mieink és a végül a mérkőzésen 9 gólig jutó Dávid-Azari találatával 17-11-re duzzadt az előnyünk.

A második játékrészben kicsit tovább nőtt a különbség a két együttes között. A 8 gólos érdi előny azonban az utolsó tíz percre fordulva 5-re olvadt le. Sőt, alig egy perccel a vége előtt 31-29-nél már csak kettő volt a két csapat között. Végül Háfra állította be a 32-29-es végeredményt, így győzelemmel rajtoltunk az NB I/B-ben!

„Úgy gondolom, hogy nehéz volt a rajtunk. Szerintem a játékosok sem gondolták, hogy ennyire nehéz lesz. Valamiért a fejekből is hiányzott kicsit az akarás, a harapás. Voltak jó szakaszaink, de ha az egész mérkőzést értékelném, akkor nem ez az a szint, amit nekünk a pályára ki kell tennünk. Ha pedig szeretnénk elérni, amit kitűztünk magunk elé, akkor ez kevés lesz ehhez. Abban bízom, hogy most ezzel szembesültek a lányok. Előttünk van még sok mérkőzés, úgyhogy van lehetőség javítani. Az a célunk, hogy vasárnap otthon már olyan játékot mutassunk, amelyet a közönség, valamint szakmailag én és a lányok is elvárnak maguktól” – értékelte a látottakat Simics Judit.

Vasárnap 16 órától hazai pályán folytatódik számunkra a bajnokság. Akkor a DVSC U19-es gárdája látogat az Érd Arénába!

Szurkoljunk minél többen a lányoknak! Hajrá, ÉRD!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink