Ismét szoros mérkőzésen, de győzelem az Eger ellen

Egerbe látogatott felnőtt csapatunk az NB I/B 21. fordulójában, ahol a félidőben még a hazaiak vezettek 10-9-re. A második játékrész is hasonlóan szorosan alakult, de a hajrához érve sikerült nagyobb előnyt kialakítania Simics Judit tanítványainak és végül 22-18-ra megnyerték a mérkőzést a mieink.

A találkozón az egriek legeredményesebb játékosa, Vass Víta Luca révén megszerezte a vezetést a hazai csapat. Gerháth Kincső egy hosszú támadás végén tudott egyenlíteni, majd több hiba becsúszott mindkét oldalon. Németh Kata hétméterest hárított, de a túloldalon Kozma Tünde is bravúrokkal kezdett, így a 8. percben kétgólos vezetést alakított ki az Eszterházy SC (3-1). Továbbra is rengeteg pontatlanság jellemezte mind a két gárdát, Simics Juditnak már a 9. percben ki kellett kérnie első idejét, ekkor 4-2 volt állás. Nem hozott sok találatot az első húsz perc és 6-6-nál ismét sikerült utolérni riválisunkat. A vezetést ekkor még nem tudtuk átvenni, mint ahogy végül az első 30 perc során egyszer sem. A félidőben 10-9-et mutatott az eredményjelző.

A második játékrész első két percében megjött a fordulat, 11-10-re fordítottunk, de néhány támadással később Farkas József együttese is megtette ugyanezt (12-11). Szerencsére ez nem szegte a kedvét a lányainknak. Braun góljával egalizáltunk, majd Németh Kata gyorsan eszmélt és ami még fontosabb, pontosan végzett el egy szabaddobást a hatosunkról és gyönyörűen az ellenfél kapujába ívelt. Kapusunk így megszerezte első gólját az idei bajnokságban, majd pár perc múlva Dávid-Azari is betalált, ezzel kettőre növelve az Érd előnyét (12-14). A folytatásban egy gólra még felzárkózott az Eger, de közelebb már nem tudott kerülni, folyamatosan növeltük az előnyt és az 51. percben már négy volt közte (15-19). Kettőt ebből még ledolgoztak a hazaiak, azonban szűk öt perccel a vége előtt ismét négyet tettünk közé (18-22). Ekkor még nem lehetett tudni, de végül ez maradt a végeredmény is, így kiélezett idegenbeli meccs után, ismét két ponttal gyarapodott csapatunk. Az érdi összecsapáshoz hasonlóan az egriek ezúttal is megnehezítették a dolgunkat, főleg a kapuban Kozma Tünde, aki közel 50%-os hatékonysággal védte a lövéseinket. Németh Kata sem maradt el tőle sokkal és végül a két hálóőr parádéjából a mieink jöttek ki jobban.


NB I/B, 21. forduló

Eszterházy SC – ÉRD  18-22 (10-9)
Eger,  Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Sportcsarnok

ÉRD: Németh – Szakály 1, Gerháth 1, Kellermann 3, Bánhidi 1, Gerencsér, Háfra 2.

Csere: Csiszár-Szekeres 1, Horváth H. 1, Panyi 4, Török 1, Dávid-Azari 6 (2), Braun 1, Pálmai.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh istván

Támogatóink

Médiapartnereink