Itthon tartottuk a két pontot az MTK Budapest ellen

NB I-es felnőtt csapatunk szoros első félidőt követően, a második játékrészben összesen hat találatot kapott, és 23:17-es győzelmet ért el az MTK Budapest ellen.

A K&H női kézilabda liga 3. fordulójában lányaink az MTK Budapest együttesét fogadták az ÉRD Arénában. A találkozón Katarina Krpez Slezak büntetőből szerzett vezetést együttesünknek, majd Klivinyi Kinga átlövésből duplázta meg előnyünket. A hatodik percben ellenfelünk egyenlített, de a vezetést nem tudta átvenni a fővárosi alakulat, köszönhetően szerb jobbszélsőnk indításból és szélről lőtt góljának (4:2). A folytatásban zsinórban háromszor volt eredményes ellenfelünk, és bár Janurik Kinga eszén büntetőből nem tudott túljárni Liliia Gorilska, az MTK a félidő utolsó harmadára fordulva 5:6-ra vezetett. A következő minutumban Coralie Lassource egyenlített, majd Kisfaludy Anett lerohanás végén jegyzett találatával ismét nálunk volt az előny, melyet nem tudtunk megtartani, hiába értékesített Katarina Krpez Slezak egy indőntúli hétméterest (10:11).

A fordulás után a kék-fehérek lőtték az első gólt, majd lányaink ötször vették be ellenfelünk kapuját, és Julie Foggea hálója kilenc percig érintetlen maradt (15:12). Francia kapusunk több ziccer és átlövés mellett büntetőt is hárított, míg Mireya González Álvarez átlövésből, Gávai Szonja pedig gyors ellenakció végén növelte találataink számát (17:13). A 44. percet követően ismét kilenc minutum alatt nem kaptunk gólt, ellenben lányaink Katarina Krpez Slezak három, illetve spanyol jobbátlövőnk és magyar balszélsőnk egy-egy találatával a hajrára fordulva 22:14-es előnyre tettek szert. Az utolsó percekben csökkentette hátrányát a kék-fehér csapat, de a 23:17-es győzelemet lányaink ünnepelhették szurkolóinkkal. Együttesünk legközelebb október 7-én, szombaton Siófokon lép pályára, míg hazai környezetben négy nappal később a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC ellen mérkőzünk meg. Hajrá ÉRD!

 

NB I női felnőtt 2017/2018 3. forduló
Időpont: 
2017. szeptember 21. 18:00

23

(10)

Kiállítás: 4 perc

7 méteres 5/5

Vezetőedző
SZABÓ Edina

ÉRD
1
2
2
3
1
Katarina Krpež-Šlezák 12 (5)
2
MTK Budapest
3
4 (1)
3
1
2
2
1
1

17

(11)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 3/1

Vezetőedző
Vlagyimir GOLOVIN

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Nézőszám: 
1000 fő
Játékvezetők: Paska Dániel, Vastag Sámuel

Támogatóink

Médiapartnereink