Izgalmas mérkőzésen győzelem az újonc ellen

Az NB I/B 6. fordulójában a friss feljutó ENUSE ellen lépett pályára felnőtt csapatunk. Simics Judit tanítványai egy végletekig kiélezett találkozón végül 30-29-re megnyerték az összecsapást.

A találkozón az ENUSE talált be először, a mieinknek az első három percben nem sikerült gól szereznie. Németh Kata védése után Györfi Dóra törte meg ezt a csendet (1-1), de a vezetést sokáig nem sikerült átvenni. A 12. percben Bilik Zsófi lövésével ez a széria is megszakadt (4-5). Ezután egy darabig az Érd, majd a hazaiak vezettek, de egy gólnál nagyobb előnyt egyik csapat sem tudott kialakítani. A félidő legvége hozta meg az áttörést, ekkor Sztankovics Réka két gólosra növelte a fórunkat, ami egyben az első játékrész végeredményét is jelentette (14-16).

A fordulás után még tovább nyújtottuk a sorozatunkat (14-17), sőt a 35. percben az addigi legnagyobb különbség is kialakult Braun Csenge idei első góljával: ez négy találat volt (16-20). Mielőtt ismét azt gondolhattuk volna, hogy lezárhatjuk a legfőbb kérdéseket, az ENUSE egy 4-0-s rohammal kiegyenlített (20-20). Ráadásul a 37. percben piros lapos kiállítás miatt csapatkapitányunkat is elveszítettük a hátralévő időre. Simics Judit lányai azonban nem hagyták magukat megzavarni és nem engedték ki a vezetést a kezükből. 10 perc múlva sikerült ismét kettővel meglépni (22-24), de a hajrában érkezett az újonc és megfordította az állást, 27-26-ra.

Izgalmas végjáték elé néztünk és sikerült is egalizálnunk, bő 1 perccel a vége előtt pedig ismét két góllal elmentünk (28-30). Még így is volt esélye Heller Milán tanítványainak, Németh Kata azonban hárítani tudta az utolsó hazai próbálkozást, így 30-29-re az Érd nyerte az összecsapást!

Nincs már nyeretlen és veretlen csapat sem a bajnokságban, így a két pont begyűjtésével hiába állunk összesítésben a 7. helyen a tabellán, a mezőny annyira összesűrűsödött, hogy mindössze 2 pont a lemaradásunk a jelenleg első helyezett Szigetszentmiklós mögött.
 

NB I/B, 6. forduló

ENUSE – Érd  29-30 (14-16)
Szászberek Sportcsarnok

Gólszerzők: Pálmai 8, Bilik 6, Sztankovics, Ludvig 4-4, Török F., Györfi 3-3, Kobela, Braun

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink