Kedden visszavágó

A bajnoki elődöntő első mérkőzésén negyed óráig tartottuk a lépést alapszakaszgyőztes riválisunkkal, végül azonban 36:24-es vereséget szenvedtünk. Folytatás kedden az ÉRD Arénában.
 
Csapatunk a negyedik egymást követő évben jutott be a magyar bajnokság elődöntőjébe, ahol ismételten az Győri Audi ETO KC az ellenfelünk. A két csapat szezonbeli negyedik összecsapásán Kovács Anna révén szereztünk vezetést, ellenfelünk azonban 3:2-re fordított és Heidi Löke növelhette volna a hazaiak előnyét, azonban ziccerét Janurik Kinga védte bravúrral. Az ellentámadásból Katarina Krpez révén egyenlítettünk, majd Szvetlana Gridnyva eszén nem tudtak túljárni a hazaiak hétméteresből, így Kovács Anna átlövésgóljával és Kisfaludy Anett beállóból szerzett találatával kétgólos előnyre tettünk szert (4:6). Ezután egymást követő három győri találat már a hazaiak vezetését jelentette, amit Katarina Krpez gyors középkezdést követően egyenlített ki az első negyedóra végén (7:7). Pontatlan támadásbefejezéseinket követően a hazai csapat gyors lerohanásokat vezetett, és ugyan a kapuban Janurik Kingát váltó Oguntoye Viktória többször is védeni tudott, a 25. percre hatgólos előnyre tett szert az ETO. A félidő hajrájában Mariama Signaté átlövésből szerzett remek találatot, majd Pálos-Bognár Barbara bejátszását Sara Vukcevic ejtette a kapuba, de a szünetre így is nyolcgólos hátránnyal fordultunk (20:12).
 
 
A fordulást követően támdásban nem találtuk a hazaiak védőfalának ellenszerét, ám végigjátszott figurák végén sem mindig tudtunk a kapuba találni. Gyors lerohanásokat követően Kisfaludy Anett és Katarina Krpez révén voltunk eredményesek, de játékunkba túl sok hiba csúszott, így ellenfelünk pontatlanságainkat kihasználva tovább növelhette előnyét (26:15). A kapuba visszaálló Janurik Kinga hétméterest is hárított, és betörések végén Klivinyi Kinga és Kovács Anna is gólt szerzett. A csereként szerepet kapó Takács Kitti emberhátrányban is a kapuba talált, de közelebb nem tudtunk kerülni ellenfelünkhöz. A mérkőzés hajrájában Kovács Anna egy lövőcsel után szépen ejtett a kapuba, majd Szekeres Klára és Sara Vukcevic is indítást követően szerzett gólt, de az elődöntő első mérkőzésén így is 36:24-es vereséget szenvedtünk. A lányok azonban kedden javíthatnak a második mérkőzésen, amikor is az ÉRD Arénában lépnek pályára a csapatok. A keddi mérkőzésre a megváltott bérletek érvényesek, illetve a jegyek már kaphatóak az Aréna jegypénztárában.
 
 
 
Kapusunk, Janurik Kinga meghívót kapott a decemberi világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatottba, amely Japán legjobbjai ellen kép pályára felkészülési mérkőzéseken.
 
Janurik Kinga az osztrák válogatott ellen sikerrel megvívott világbajnoki selejtezőkön kétszer már magára húzhatta a válogatott mezt, sőt a győri visszavágón egész pályáról az üres kapuba is betalált. A válogatott augusztus 7-én, és egy nappal később is felkészülési mérkőzéseken mérkőzik meg  a Japán válogatott ellen az októberi Európa-bajnoki selejtezők, valamint a dániai világbajnokság jegyében.
 
Magyar női kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzés2015. augusztus 7., Elektromos-sportcsarnok:19:00 MAGYARORSZÁG-JAPÁN
 
 
Gratulálunk Kinga!
 
 
 
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink