Keserű kezdés

A szezon első mérkőzésén, feszült hangulatú mérkőzésen 16:18-as vereséget szenvedtünk az Ipress Center-Vác csapatától.  
Több mint két hónap után újra bajnoki mérkőzésen léptek pályára lányaink az ÉRD Arénában, ahol az Ipress Center-Vác csapata volt az ellenfelünk. A 2015/16-os szezon első összecsapásán Katarina Krpez Slezak leleményes labdaszerzést követően szerzett gólt, amivel a 6. percben 1:1 volt az állás. Azonban a következő négy találatot a váciak szerezték, míg második találatunkat Mariama Signaté szerezte az első negyed óra végén. Támadásban vétett hibáinkat, védekezésben próbáltuk javítani, ami Janurik Kinga bravúrjainak köszönhetően részben sikerült is. A hajrában Mireya González Álvarez és Katarina Krpez Slezak révén gyors indítások végén találtunk a kapuba, míg Szvetlana Gridnyeva újabb büntetőt hárított, így 6:9-es állásnál vonultak szünetre a csapatok.
A fordulást követően ugyan két hétméterest is kiharcoltunk, de gólra nem tudtuk váltani az ígéretes helyzeteket. Támadásban Kisfaludy Anett rendre megjátszható volt, és hétmétereseket harcolt ki, ráadásul kétszer is a kapuba talált. Mireya González Álvarez jobb kézzel szerzett gólt, míg a csereként szerepet kapó Takács Kitti bravúrosan lőtt a kapuba szélről. Ennek köszönhetően két találatra csökkentettük hátrányunkat, de közelebb nem tudtunk kerülni ellenfelünkhöz. A vendégek hibáinkat kihasználva újra ötgólos előnyre tettek szert, és ugyan Yulia Khavronina kétszer is elemi erővel talált a kapuba, majd Mireya González Álvarez is értékesítette a megítélt büntetőt, de a lefújást követően így is a vendég csapat szerezte meg a két pontot (16:18). Vasárnap Békéscsabán folytatjuk a bajnoki pontokért való küzdelmet.
 
 
 
 
 
 
 
 
Fiataljainkból álló NB I/B-s felnőtt csapatunk vereséget szenvedett a hibátlan mérleggel álló Szekszárdi FGKC csapata ellen.
 
Az NB I/B-s bajnokság 4. fordulójában a tabella élén álló Szekszárd látogatott az ÉRD Arénába. A mérkőzésen a vendégcsapat szerezett vezetést, azonban az ellentámadásból Braun Laura Csenge egyenlített a balszélről. Az ezt követő tíz percben azonban Bernát Dorina szerezte egyetlen találatunkat, míg ellenfelünk hétszer volt eredményes (2:8). Braun Laura Csenge és Bernát Dorina újabb találataival, majd Nagy Cintia átlövésgóljával közelebb kerültünk ellenfelünkhöz. Plesztovits Alexa két büntetőt is értékesített a félidő hajrájában, azonban védekezésben nem találtuk a vendég támadások ellenszerét, így 10:20-as szekszárdi előnnyel ért véget az első harminc perc. A fordulást követően Kolev Réka és Földesi Júlia is kijátszott figura végén talált a kapuba, de közelebb nem tudtunk kerülni ellenfelünkhöz. Lízer Dorottya előbb büntetőt harcolt ki, amit Plesztovits Alexa higgadtan lőtt a kapuba, majd irányítónk remek átlövéssel vette be a szekszárdi kaput. A mérkőzés utolsó negyedórájában Földesi Júlia révén egyetlen akciógólt szereztünk, míg Plesztovits Alexa a negyedik hétméteresét is értékesítette. Fiatal csapatunk végül 17:40-es vereséget szenvedett a Szekszárd gárdájától. 
 
 
 
 
Dragi, klubunk kabalafigurája a Suli Kézilabda Utánpótlás Program egyik tagiskolájába, a Batthyány Általános Iskola és Sportiskolában látogatott el, ahol Rozgonyi János iskolaigazgató beszélt a kézilabdával való kapcsolatukról, és az intézmény sportéletéről.
 
Kabalafiguránk az iskolai látogatáson is népszerű volt a gyerekek körében, így a közös fotók és az elmaradhatatlan pacsizás is a találkozás része volt. A Batthyány Általános Iskola és Sportiskolába járó 350 diák fele versenyszerűen sportol - kézilabdázik, focizik, birkózik, tollaslabdázik vagy floorball-ozik -, ami nagy öröm Rozgonyi János igazgató Úr számára. Az igazgató Úr elmondta, hogy a fiús sportágak, mint a labdarúgás és a birkózás mellett külön öröm, hogy a SKUP-nak köszönhetően a kézilabdában a lányok is megtalálják azt a sportágat, amit szívesen űzhetnek, és jó példa nekik az ÉRD felnőtt csapata. 
A gyerekek volt játékosunktól, Pádár Margótól tanulhatják a kézilabdázás alapjait, a sportág iránti szeretet. Erdélyiné Marosi Ildikó és Schóber János személyében az iskola testnevelő tanárai is nagy odaadással tanítják, szerettetik meg a gyerekekkel a kézilabdázást, a sportot, a testmozgást. Az iskolában több, mint száz gyerek kézilabdázik a SKUP keretein belül, így a klub által nyújtott szakmai és szervezési segítség megkönnyíti, elérhetővé teszi a gyerekeknek a kézilabdázás lehetőségét. A SKUP tornák versenyzési lehetőséget is biztosítanak a nem igazolt, ifjú kézilabdát szerető gyerekeknek, akik ez által évről-évre komolyan fejlődnek. A gyerekek és szüleik részére is könnyebbség, hogy a fiatalok az iskolai oktatás után helyben tudnak sportolni. A sportiskolában tanuló gyermekekből sokan kerülnek be az érdi sportklubok utánpótlás bázisába különböző sportágakban.
 
Az iskola rendszeresen részt vesz különböző sportversenyeken, ahol tanulói igen szép eredményeket érnek el! A fiú strandkézilabda csapata idén nyáron bejutott az országos diákolimpia döntőjébe, ahol az erős mezőnyben is jól helyt álltak, és az ország 10. legjobb csapataként végeztek.
 
A kézilabda mellett a tollaslabda, a birkózás, a labdarúgás, a floorball is nagy népszerűségnek örvend az iskolában. Idén márciusban a győri diákolimpián a Batthyány Általános Iskola és Sportiskola nyerte el a legeredményesebb tanintézmény címet, három diákolimpiai bajnoki és több ezüst, illetve bronzérmet szerző diák öregbítette az iskola hírnevét. A tollaslabdázó gyerekeknek jó példa Demeter Judit, aki szintén itt sajátította el kiemelkedő szinten a tollaslabda sportot, és a fiatalok sokat tanulhatnak az idén nyáron a los angeles-i Speciális Olimpián két aranyérmet, és egy ezüstérmet szerző sportolótól, aki délutánonként oktatja a gyerekeket. Az iskola a 'Batthyány olimpia” névre keresztelt sportverseny keretein belül biztosít lehetőséget a környező iskoláknak különböző sportágakban a versenyszerű megmérettetésre. Két hete a kézilabdásoké és a labdarúgóké volt a főszerep, míg a mostani hétvégén több mint 50 ifjú birkózó részvételével tartottak versenyt az iskolában. A tanárokon kívül rengeteg szülő is besegít ezeknek a versenyeknek a lebonyolításában, igazi összetartó közösségként. Klubunk a pest megyei iskolák részére az NB I-es felnőtt hazai mérkőzéseire ingyenes jegyeket biztosít, amellyel a Batthyányis diákok is szívesen élnek, és örömmel drukkolnak a helyszínen kedvenc csapatuknak.
 

Támogatóink

Médiapartnereink