Két ponttal gazdagodtunk a Tisza-parton

Az év első mérkőzésén 33:20-as győzelmet arattunk a Szeged KKSE csapata ellen. A találkozón Oguntoye Viktória is betalált az ellenfél kapujába.
 
A bajnokság második felének első mérkőzésén Szegedre látogatott csapatunk. A két csapat első, szeptemberi mérkőzésén 39:17-es győzelmet arattunk az ÉRD Arénában. A mai találkozón először a hazai csapat szerzett előnyt, de Schatzl Nadine és Sara Vukcevic góljaival gyorsan magunkhoz ragadtuk a vezetést (3:5). A kapuban Oguntoye Viktória kapott szerepet, és a védések mellett egészpályás gólt is szerzett kihasználva, hogy a  hazaiak kapuja üresen maradt. A Szeged csapata számos támadás alkalmával hét mezőnyjátékossal játszott, azonban védekezésünk remekül reagált ezekre a szituációkra. Kovács Anna révén emberhátrányban is eredményesek voltunk, míg Schatzl Nadine hiba nélkül értékesítette a hétmétereseket. Harminc percet követően 11:15-ös állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.
 
 
 
A második játékrész elején Klivinyi Kinga és Kisfaludy Anett révén növelni tudtuk az előnyünket. Beállósunk előbb egy bejátszást követően cunderrel szerzett gólt, majd 9 méterről átlövésből is eredményes volt. A találkozó utolsó negyed órájában fiataljaink is pályára léptek, Nick Viktória és Takács Kitti is egy-egy találatot szerzett. Junior korú átlövőnk 10 méterről szerzett 'bomba' gólt, míg szélsőnk egy indítást váltott gólra. A mérkőzés végeredményét Szekeres Klára passzából Ekaterina Kostiukova állította be egy kínai figurát követően (20:33). A következő fordulóban hazai pályán a Siófok csapatát fogadjuk. 
 
 
 
A huszadik perc után nagyszerűen kézilabdázott az első félidőben az ÉRD. Tíz góllal nyert a bajnoki és BL címvédő Győr. 
 
 
Otthon mégis idegenben. Ez volt az ember érzése, hiszen a győriek a Magvassy átépítése, illetve az új multifunkcionális-sportcsarnok építése miatt albérletben, a Győr Városi Egyetemi Csarnokban játszanak 2014-ben. A hazaiak sem mozogtak tehát annyira otthonosan, a hangulat is más volt, mint a megszokott ETO mérkőzéseken.
 
A labdával is barátkoztak az érdiek az első percekben, hiszen a BL-ben használatos játékszerrel játszanak a győriek a bajnokin is. Mégis mi szereztük az első gólt a találkozón, Schatzl Nadine a negyedik perc elején váltotta gólra helyzetét. Három perccel később Szabó Edina időt kért, ugyanis a közte eltelt időben négy gólt szerzett a hazai csapat. Amikor jól rendeződött vissza csapatunk, ezzel meg tudta törni a győriek lendületét, az esetek többségében ez így is volt.
 
A félidő középső harmada érdi emberhátránnyal kezdődött, Oguntoye kiszolgáltatott volt a győri szélsőkkel szemben, Kovács gólja viszont a 6:3-at jelentette, vagyis a hátrányt még döntetlenre hoztuk, csak épp utána újabb két győri gól következett (8:3). Ahogyan mostanában szokott, Klivinyi az első negyedóra környékén jött, és góllal mutatkozott be. A Győr viszont gyorsított játékán, a védekezésünkben pedig elvétve voltak faultok, így ellépett a címvédő (13:5).
 
 
Oguntoye megfogott négy labdát zsinórban, a Kovács, Klivinyi páros gólját Koren találata követte, így közelebb zárkóztunk a vendéglátókhoz. Bátran nyúlt cseréihez Ambros Martín, csak Bulatovic, Kovacsics és Herr maradtak a kezdőből. A spanyol tréner időkérése sem állította meg az érdi felzárkózást, ami Triscsuk és Schatzl góljával folytatódott (13:9). Öt gólt szereztünk zsinórban, többet mint az előtte eltelt húsz percben. A huszonnyolcadik percben Szekeres másodszor kapott kétperces büntetést, emberelőnyben, büntetőből tört meg a győri gólcsend (14:10). A húszadik perc után visszajöttünk a meccsbe, a szünetre ötgólos lett a hazaiak előnye.
 
Érdi támadással, de győri góllal indult a második félidő, egy maratoni akciót követően. Támadójátékunk Klivinyivel és Triscsukkal egyszerre a pályán számos veszélyt hordozott magában, a különbség még ideiglenesen csökkent is a félidőhöz képest, de Görbicz zsenialitásával nem boldogultunk védekezésben (21:15). Mindkét csapat igyekezett gyorsítani a játékán, a győri ritmusváltás volt eredményesebb.
 
 
 
Hét percre maradtunk gól nélkül, Herr fogott minden érdi lövést (24:15). Két labdaszerzést ötven százalékosan használtunk ki, Klivinyi értékesítette a maga ziccerét. Török Petra, fél éves kihagyást követően, először lépett pályára a szezonban. A 48. percben lett tízgólos a különbség a két csapat között, Löke bírkózott ki egy ziccert (26:16). Sokat állt a játék a sérülések, és az időkérés miatt.
 
Az utolsó tíz percre Janurik érkezett az ÉRD kapujába, elöl Triscsuk volt a legaktívabb (30:18). Korsós sajnálatos sérülése borzolta a győri kedélyeket, csapatunk egyre pontatlanabbul kézilabdázott. A második félidőben nem jött nagy érdi feltámadás, az utolsó percek hajrájával így is sikerült elkerülni a tízgólosnál nagyobb különbséget.
 
Közeledik az alapszakasz hajrája, ami számunkra nyolcnapos, három mérkőzéses időszakkal érkezik. Jövő kedden a Fehérvárt, szombaton a Békéscsabát fogadjuk a Városi Sportcsarnokban, a bajnoki mérkőzéseket követően majdnem két hét múlva, a Ferencvárost látjuk vendégül a Magyar Kupa negyeddöntőben. 
 
  

Támogatóink

Médiapartnereink