Könnyed győzelem az Eszterházy SC ellen

Igen hamar rövidre zárta az egri Eszterházy SC elleni hazai mérkőzését az ÉRD a K&H női kézilabda liga 14. fordulójában. A meccs elején ugyan Sári Barbara révén még vezetett is a Heves megyei egylet, majd Petrovics Gerda révén a negyedikben egyenlített (2–2), de innentől beindult az érdi henger. Szabó Edina csapatával a tizenkettedik percig tartotta a tempót az Eger (7–6), ezt követően viszont tíz perc alatt egy 8–1-es etapot produkáltak Szabó Lauráék. A 26. percben pedig Kiss Nikolett találatánál már meg volt a közte tíz is (18–8). Az első játékrész így 20–9-es érdi előnnyel ért véget. Fontos statisztika a játékrész kapcsán, hogy Julie Foggea három hétméterest is védett!

A fordulás után három percen keresztül potyogtak a gólok mindkét oldalon, majd az ÉRD ismét meglépett (25–12), amely után valamelyest visszakapaszkodtak a vendégek, de Király Réka gólját még három érdi találat követte, így az utolsó tíz percet 30–16-tal kezdték a felek.

A folytatásban is maradt a különbség, az ÉRD végül sima, 35–21-es győzelmet aratott.

– Az ÉRD-nek nagyon kellett ez a győzelem hazai pályán és ezt a lányok teljesítették, amiért gratuláció illeti őket. Az ellenfél mindent megpróbált, hogy megnehezítse a dolgunkat, ez a mérkőzés bizonyos periódusaiban sikerült, de volt olyan, amikor az ÉRD átfutott az ellenfelén. Az erőviszonyokat figyelembe véve ez érthető. Ettől függetlenül ez egy jó mérkőzés volt, sok jó akciót láthatott a nagyszámú közönség. Igazi csapatgyőzelem volt, hiszen mindenki pályára lépett, a fiatalok közül volt, aki gólt is szerzett, ez fontos! Itt megragadom az alkalmat, hogy üzenjek nekik: legyenek sokkal bátrabbak, amikor lehetőséget kapnak, akkor menni kell és felszabadultan kell játszani! Ma nagyon izgultak, de kicsit sok idő ment el ahhoz, hogy ez az izgalom domináljon – fogalmazott Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Különös esemény nem történt: az ÉRD megnyerte azt a mérkőzést, amit neki meg kellett. Minden tekintetben fölénk nőttek és jól játszottak, mi pedig megpróbáltunk mindent megtenni, de egy darabig ment és utána görcsössé váltunk és fejben elfáradtunk. Rengeteg átlövést hibáztunk, amely nem fér bele egy ilyen csapat ellen, amely meg is büntette ezt – értékelt Debre Viktor, az Eszterházy SC vezetőedzője.

– Egerben nagyon kemény, szoros mérkőzést játszottunk a szezon elején, ezért most is végig koncentrálnunk kellett. Úgy gondolom, ez sikerült és egy nagyobb különséget alakítottunk ki a szünetre. Utána nyugodtan játszhattunk és megfogadtuk, amit az edzőnk mondott. Most készülünk a következő, nagyon kemény időszakra, a Magyar Kupára, az MTK-ra és a Siófokra, szóval fontos lesz a regeneráció és a felkészülés ezekre a mérkőzésekre – nyilatkozta Markéta Jeřábková, az ÉRD átlövője.

– Szorosabb meccsre számítottunk, olyanra, mint az otthoni volt, de sajnos nem jött össze. Próbáltunk futni, hajtani előre, de ez egy darabig sikerült, utána elfogytunk, az ellenfél kihasználta hibáinkat – fogalmazott az egriek játékosa, Borbély Márta.

Szabó Edináék legközelebb február 9-én, 18 órakor a Magyar Kupában a Kisvárdát látják vendégül az ÉRD Arénában.

KÉZILABDA, NB I, NŐK, 14. FORDULÓ
ÉRD–ESZTERHÁZY SC 35–21 (20–9)
Érd Aréna, 900 néző. Vezette: Paska, Vastag
ÉRD: JANURIK – Krpež-Šlezák 5 (1), KISS N. 4, Tóth G. 4, Szabó L. 3, Jeřábková 2, Schatzl Natalie 1 (1)
Csere: FOGGEA (kapus), C. Lassource 3, LAVKO 5, Simon A. 1, Kovačević 4, Gávai 2, Király R. 1, Reizinger, Landi
Edző: Szabó Edina
EGER: Győrffy – Bocsi 1, Hanczvikkel 1, Petrovics 5, Sári 3 (1), Kobela 2, Sallai 2
Csere: Leiner (kapus), Juhász, BORBÉLY 3, Brettner, Csomós, Pados 4, Sepsi, Bernát
Edző: Debre Viktor
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–2. 12. p.: 7–6. 22. p.: 15–7. 33. p.: 23–12. 43. p.: 25–15. 50. p.: 30–16. 55. p.: 34–20.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/1

Támogatóink

Médiapartnereink