A következő szezonban is Simics Judit lesz a vezetőedző

Bár a bajnokság még tart és nehéz helyzetben vagyunk, hogy megőrizzük NB I-es tagságunkat, de már a jövőre is gondolni kell. Ennek első állomásaként vezetőedzőnk, Simics Judit maradását jelentjük be!

A legutóbbi mérkőzés után nyilatkoztad, hogy amíg matematikai esély van a bennmaradásra, addig mentek előre, viszont már előre is tekinthetünk abban a tekintetben, hogy jövőre is folytatod Érden a megkezdett munkát. Hogy gondolsz a hátralévő mérkőzésekre?

Úgy vélem, hogy profi módon kell hozzáállnia mindenkinek. Nekem edzőként, a játékosoknak pedig játékosként. Én nem is fogom elengedni a bennmaradást, amíg a matematikai esély megvan. Egyébként szerintem a fő feladat az, hogy megtaláljuk azt a lelki állapotot, amellyel az elkövetkező időszakot még tisztességgel végig tudjuk vinni, mert ez a legnehezebb. Amióta idekerültem, ez nagyobb feladat volt, mint a szakmai rész átadása. Éppen a múltkor hallgattam a budaörsi kollégát, hogy rossz hullámban voltak, mennyiszer kikaptak és milyen rossz ez a hangulat szempontjából. Mi szinte az egész évben ebben a hangulatban vagyunk, amikor idekerültem jött egy győzelem, ami kezdésnek jó volt, de aztán az, hogy nem sikerült olyan meccseket nyernünk, amelyekben benne lehetett volna a győzelem is, az megint nem hozott jó hangulatot. Tehát a legnehezebb ez a lélektani állapot volt eddig és ez is lesz a legnehezebb a folytatásban.

Az viszont eldőlt, hogy a következő szezont is Érden folytatod. Mit vársz a jövőtől?

Mindenképpen azt várom, hogy ha a nyáron elkezdhetek egy kerettel egy munkát és ez legyen akár az NB I vagy az NB I/B, akkor a bajnoki rajtig fel tudom készíteni a csapatot az előttünk álló feladatokra. Itt megint nem csak a szakmai részre gondolok. Hanem arra is, hogy egy csapatot ki kell alakítani. Ugyanis attól leszünk csapat, ha egy közösség is vagyunk és egymásért tudunk harcolni. Ez nem megy egyik napról a másikra, ennek ki kell alakulnia. Erre így bajnokság közben nem volt időm, de abban bízom, ha elkezdek egy szezont. akkor ezekben a dolgokban is tudok úgy dolgozni, ahogy szeretnék. Egyébként várakozva tekintek előre a jövő évre, bármilyen fronton is fogunk versenyezni. Az a tervem, hogy sikerüljön egy olyan keretet összeállítani sok fiatalból és néhány tapasztaltabb játékosból, akik tudnak minőségben jót produkálni. Szeretnénk mindenképp a legjobbak között szerepelni, de ha most egy év NB I/B lesz, akkor ott lesz egy évünk arra, hogy összeálljon a taktika és csapattá alakuljunk. Remélem, hogy meg tudjuk mutatni, hogy itt Érden a női kézilabdát azért nem kell eltemetni! Ezen fogunk dolgozni mindannyian.

Mit tekintesz elsődleges feladatnak a jövőre nézve?

Szeretném kialakítani a csapatnak a megfelelő arculatát. Leginkább a célokat, hogy legyen miért dolgozni. És hogy ez ne csak kimondva legyen, hanem a pályán is megmutatkozzon. 

Sok sikert kívánunk a továbbiakban is! Hajrá, Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink