Közlemény

Az ÉRD Női Kézilabda Klub vezetősége az alábbi nyilatkozatot kívánja megosztani a kézilabdát szerető és tisztelő közönséggel.

 
Sajnálattal látjuk és tapasztaljuk, hogy a DVSC-ÉRD K&H női kézilabda liga 2016. október 12-én lejátszott mérkőzésén történt eseményekkel  kapcsolatban a DVSC Kézilabda Kft.  részéről megjelenő nyilatkozatok, közlemények olyan sajtó, és kommunikációs folyamatokat indítottak el, melyek a továbbiakban veszélyeztetik a női kézilabda mérkőzések biztonságos és megnyugtató megrendezését, valamint tovább fokozzák azt a hangulatot, hogy a mérkőzés egész ideje alatt  tapasztalható,  a közönség szélsőséges  elemeinek minősíthetetlen, rasszista, személyeskedő és trágár viselkedésére az igazságtól a legtávolabb álló okokat és indokokat keressenek.
 
A Magyar Kézilabda Szövetség Etikai és Fegyelmi Albizottsága Tekauer Norbert, ÉRD Kézilabda Klub elnök 2016. október 14-én kelt,  dr. Kocsis Máténak, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökének írt levelére hivatkozással a mérkőzésen történteket alaposan, és mindenre kiterjedően megvizsgálta, -  megtekintve és meghallgatva a mérkőzésen több kameraállásból  felvett kép,- és hanganyagot is -  és  hozta meg azon döntését, melyről a közvélemény is értesülhetett, vagyis, hogy a DVSC Kézilabda Kft.-t a mérkőzésen a nézők egy csoportjának  trágár, rasszista viselkedése miatt, eddig nem szokványos, kiemelkedően magas pénzbüntetéssel sújtja. 
 
A mérkőzésen a nézők egy csoportjának minősíthetetlen magatartására bármilyen okot, indokot, felmentést keresni azzal, hogy alaptalan, hazug vádakkal illetik a munkájukat becsülettel, felkészültséggel végző sportszakembereinket, nem csak felháborító, de számunkra elfogadhatatlan!
 
Ezúton is kérjük, hogy a DVSC Kézilabda Kft. vezetése a továbbiakban tartózkodjon az ilyen és ehhez hasonló magatartástól és megnyilatkozásoktól, és fogadja el az ügyet kivizsgáló bizottság döntését,  tartsa be a mérkőzések rendezésével kapcsolatos biztonsági előírásokat, és biztosítsa, hogy a mérkőzéseken résztvevő játékosok, sportszakemberek ne legyenek hasonló események átélői, elszenvedői. 
 
Tisztelettel,
 
Tekauer Norbert
     ÉRD elnök
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink