Magabiztos győzelem a Budaörs ellen

Szabó Laura révén az ÉRD szerezte meg a vezetést, amely után csak öt percig tudta tartani a lépést a pályaválasztó Budaörs, a tizenkettedik percben Kiss Nikolett révén 10–5-re vezetett Szabó Edina együttese, amely így szinte el is döntötte a találkozót.

Negyed óra után mégis visszazárkózott a Budaörs, de csak két gólra tudta olvasztani hátrányát, a szünetre pedig visszaállt a különbség (15–20).

A fordulás után sem álltak meg az érdiek, akik folyamatosan növelték előnyüket, a játékrész derekán pedig meglett a közte tíz is (21–31).

A hajrá nem hozott sok izgalmat, az ÉRD könnyed, 36–25-ös győzelmet aratott.

– Köszönjük minden résztvevőnek, hogy sikerült ezt a mérkőzést lejátszani. Nem volt könnyű egyik csapat sem, pláne a Budaörsnek, hogy az ÉRD otthonában kell játszani. Fontos volt, hogy nyerjünk, de mentálisan nem volt könnyű, hiszen Húsvét közepén játszottunk, ez egy családi ünnep és látszott is a játékosokon, hogy nem mindig a koncentráció dominált, ettől függetlenül sok gól volt, szaladgálós meccs volt. Az első félidőben a mutatott támadójátékkal elégedett voltam, viszont a védekezésben sok gólt kaptunk, annak ellenére, hogy Janurik Kinga jól védett. A második félidőben kijött az ÉRD erőfölénye és így könnyebb dolga volt – értékelt Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Próbáltuk megnehezíteni az ÉRD dolgát, de nem nagyon sikerült. Helyenként tudtunk felszabadultan játszani. Az eredmény ellenére jobban játszottunk, mint a többi mérkőzésen. Nyilván az ÉRD egy jobb csapat, jól felkészített csapat. Sajnos a második félidőben szinte végig az ő akaratuk érvényesült. A szegény embert még az ág is húzza és lassan teljesen elfogyunk – fogalmazott Neukum Tamás, a Budaörs vezetőedzője.

– Szeretném megköszönni a szurkolóinknak, hogy ezen az ünnepnapon is úgy buzdítottak minket, hogy nem tudtuk feladni a pályán. Furcsa helyzetbe kerültünk, úgyhogy újra hazai közönség előtt játszottunk és a hangulat ismét fenomenális volt – nyilatkozta Szabó Laura.

Az ÉRD legközelebb április 27-én, szombaton a Kisvárdát látja vendégül a bajnokság 23. körében, az ÉRD Arénában.

K&H női kézilabda liga, 22. forduló
Moyra-Budaörs–ÉRD 25–36 (15–20)
ÉRD Aréna, 250 néző. V: Marton, Szabó E.
BUDAÖRS: Sipeki, Wéninger, Kastl (kapusok), Pálos-Bognár 5, Zsigmond 4, Braun 4, Dávid-Azari 3 (1), Csáki 3 (2), Soós 2, Szabadfi 2, Hajduch 1, Ertl 1, Horváth L., Gerháth, Hornyák Á., Lendvai.
Vezetőedző: Neukum Tamás
ÉRD: Janurik, Foggea (kapusok), Krpež-Šlezák 9 (4), Szabó L. 7, Kiss N. 5, Kovačević 4, Tóth G. 4, Jeřábková 5 (2), Lassource 1, Lavko 1, Simon A., Schatzl Natalie, Király, Gávai, Reizinger, Landi.
Vezetőedző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3–4. 13. p.: 5–10. 17. p.: 9–11. 22. p.: 13–15. 32. p.: 17–20. 40. p.: 18–26. 47. p.: 21–31. 59. p.: 25–35
Kiállítások: 6, illetve 2 perc
Hétméteresek: 4/3, illetve 6/6

Forrás: ÉrdMost.hu

Támogatóink

Médiapartnereink