Már a szünet előtt eldőlt

A K&H Liga 22. fordulójában a dobogóra hajtó Mosonmagyaróvárt fogadtuk az Érd Arénában. Az első negyedórában kiválóan tartotta magát csapatunk, aztán elhúztak a vendégek és végül 39-25-ös, megérdemelt sikert arattak.

Sajnos Kopecz Barbara kisebb sérülés miatt nem lehetett ott a pályán, bekerült viszont a meccskeretbe először, a nem régen szerződtetett Háfra Luca. Hátul egy Hadfi-védéssel, elől pedig Fekete-góllal kezdett az Érd. A 3. percig kellett várni az első vendég találatra. A mieink viszont diktálták a tempót, de a 9. percben 4-3-nál először a találkozón, átvette a vezetést a Mosonmagyaróvár, de Simics Judit tanítványai tartották a lépést riválisukkal. Sőt, az első negyedóra végén Ábrahám révén 8-7-nél ismét nálunk volt az előny. Sajnos az időkérést követően újra fordítottak a vendégek és először léptek el kettővel (9-11). Ezúttal az érdiek mestere kért időt, de a mérkőzésnek ebben a szakaszában támadásban és védekezésben is sokat hibáztunk. A félidő hajrájához közeledve Gerháth szabálytalankodott ziccerben, így piros lapot kapott. A bő 10 perces hazai gólcsendet Ábrahám törte meg, a szünetben viszont így is 19-12-re vezetett az Óvár.

A második játékrész elején 5-re sikerült csökkenteni a hátrányunkat, de egy kettős emberelőnynek is köszönhetően a 40. percre 9-cel ellépett a vendég együttes. Nem sokkal később először lépett pályára az Érd Arénában Háfra Luca, de sok örömben sajnos nem volt része neki sem. Küzdöttek a mieink, de az óváriak lendületesebben kézilabdáztak és kihasználták a hazai hibákat. A végén még Hadfi betalált, de ez már csak a szépítésre volt elég. Gyurka János tanítványai 39-25-re nyertek az Érd Arénában.

K&H női kézilabda liga, 22. forduló 
Érd - Motherson Mosonmagyaróvári KC  25–39 (12–19)
Érd Aréna

ÉRD: Hadfi 1 – Dávid-Azari 3 (1), Csiszár-Szekeres 1, Ábrahám 5, Kiss D. Zs. 2, Gerháth K. 1, Fekete B. 4. 
Csere: Horváth-Csapó (kapus), Gerencsér, Csáki Zs. 1, Sztankovics R. 6 (1), Horváth D., Csáki L. 1, Háfra L., Puskás, Paróczy.

Simics Judit: – Amíg bírták erővel azok az emberek, akik minőségben megfelelőek, addig rendben voltunk. Jó volt a visszarendeződésünk, voltak lerohanásaink és a nyitott védelem elleni támadással is meg voltam elégedve, de látszott, hogy amint el kell kezdeni cserélni, megroppant a játékunk minősége. A Mosonmagyaróvár nálunk erősebb ellenfél, nem egy, hanem két hasonló sorral és megbosszulta a hibáinkat. Sajnos jelenleg a tudásunk nem biztos, hogy több ennél. Szerettem volna ennél szorosabb játékot, de most az eredmény tükrözi a két csapat közti különbséget.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink