A második félidőben átgázolt a Békéscsabán az ÉRD

Szoros első félidő után “csak” kétgólos előnyben volt, a második játékrészben azonban átgázolt a Békéscsabán az ÉRD. A K&H női kézilabda liga 13. fordulójában lejátszott mérkőzést a hazaiak végül 36–29-re nyerték meg az ÉRD Arénában.

Már a mérkőzés első perceiben az elmúlt hetek teljesítményéhez képest jóval visszafogottabb volt a Békéscsaba ellen az ÉRD, de ez nem is csoda, hiszen a január-februári igencsak megterhelő időszakban jól be kell osztani az energiákat Szabó Edina együttesénél. A technikai hibák ellenére azonban a hazaiak így is 3–1-re léptek meg. Ekkor pedig úgy tűnt, az ÉRD a meccs elején kialakít egy magabiztos előnyt, amelyet a teljes mérkőzés során megőriz, de a hibák száma továbbra sem csökkent, a Békéscsaba pedig visszakapaszkodott. Szabó Edina pedig tizennégy perc után 5–5-nél időt is kért, ennek ellenére a következő két percben az emberhátrányba kerülő ÉRD kétgólos hátrányba került Kopecz Barbara értékesített hétméterese után (5–7). Aggódni mégsem kellett, hiszen Markéta Jerábková két és Szabó Laura egy góljával fordítottak is a hazaiak (8–7).

A viharsarkiak viszont nem akartak leszakadni, a játékrész hajrájában is tartották a lépést Tóth Gabrielláékkal, ám az ÉRD így is kétgólos, 17–15-ös előnnyel vonult az öltözőbe.

A fordulás után néhány pillanatig még úgy is tűnhetett, hogy a Békéscsaba akár a pontszerzést is megcélozhatja Érden, de hiába Alexandra Vukajlovics góljai, a térfélcsere után egészen más hőfokon pörögtek a hazaiak, akik öt perc alatt 22–17-re növelték a különbséget. Innentől kezdve pedig már nem volt visszaút a vendég lila-fehéreknek.

Az ÉRD sikeresen megtörte Horváth Roland együttesét, a játékrész derekawwaán már nyolccal is vezetett (29–21), ezt az 53. percre pedig tízre növelte a vendéglátó Alexandra Nascimento által értékesített hétméteressel (35–25).

A végjátékban valamelyest faragott hátrányából a Békéscsaba, az ÉRD azonban így is megérdemelt, 36–29-es győzelmet aratott.

– A mai meccsen nagy volt a konkurencia, kicsit izgultunk, mennyien jönnek el megnézni a csapatot és nagy öröm, hogy sokan kijöttek és buzdították a lányokat, gratulálok a békéscsabai szurkolóknak is, mert az utolsó percig végigugrálták a meccset. Valóban intenzív és jó első félidőt játszott a Békéscsaba, amihez kellett az is, hogy a csapatunk enerváltan és fegyelmezetlenül kezdte ezt a mérkőzést. Azt hiszem, hogy a fegyelmezetlenség kirívó volt, a játékindításaink és a stratégia, ami alapján játszunk, az nem volt betartva, ennek köszönhető, hogy hét eladott labdánk volt. Jól játszott a Békéscsaba és védekezésben nagyot küzdött, nehéz volt átmenni rajtuk, de sok olyan labdát elvesztettünk, ami a saját hibánk volt. Sikerült a lányoknak ezen változtatni, ezért tudtunk meccsben maradni. Az első félidőben jobban játszott a Békéscsaba, ezt ki lehet jelenteni, a második félidőben rendeztük a sorokat és egy sokkal szervezettebb indítás után kijött az ÉRD fizikai és rutinbeli fölénye is – értékelt Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Gratulálok az ÉRD-nek, egy nagyon jó félidőt tudtunk produkálni ellenük, sok mindenben alulmúltak minket, elsősorban a kapusteljesítmény, ami kirívó volt, így pedig nehéz egy ilyen szintű csapat ellen. Köszönöm szépen azoknak a szurkolóknak, akik ma elkísértek minket – fogalmazott Horváth Roland, a Békéscsabai ENKSE szakvezetője.

– Nagyon kemény mérkőzés volt, az első félidőben sok problémánk volt, mert a Békéscsaba keményen védekezett, mi pedig nehezen találtuk a megoldást erre, de a második félidőben sokkal jobban együtt volt a csapat, megtaláltuk az utat, ez számunkra nagyon fontos, hiszen ugyan nem vagyunk fáradtak, de nagyon nehéz ez a januári, februári időszak, mégis egymásra találtunk és csapatként tudtunk nyerni, ami nagyon fontos – nyilatkozta az ÉRD brazil jobbszélsője, Alexandra Nascimento.

– Harminc percig méltó ellenfelei voltunk az ÉRD-nek, hellyel-közzel betartottuk a taktikai utasításokat, de mentálisan és fizikálisan is elfáradtunk és már csak futottunk az eredmény után, a meccs végén örülhettünk, hogy tíz gólon belül sikerült maradni – mondta el a Békéscsaba legeredményesebb játékosa, a kilenc gólig jutó Kopecz Barbara.

Szabó Edina együttese legközelebb január 18-én lép pályára, amikor 19 órától a lengyel MKS Lublint fogadja az ÉRD Arénában, az EHF-Kupa C-csoportjának harmadik körében.

KÉZILABDA, NB I, NŐK, 13. FORDULÓ
ÉRD–EUBILITY GROUP BÉKÉSCSABAI ENKSE 36–29 (17–15)
Érd, 600 néző. V.: Sándor, Szikszay
ÉRD: Janurik – NASCIMENTO 9 (3), Kiss N. 3, Tóth G. 3, Kisfaludy 1, Kovacsevics 3, Bízik R. 1
Csere: FOGGEA (kapus), JERÁBKOVÁ 6, SZABÓ L. 5,  Lavko, Schatzl Natalie 2, Király R. 2, Gávai, Simon A. 1, Landi
Vezetőedző: Szabó Edina
BÉKÉSCSABA: Balog J. – Kovács Anett 3, KOPECZ 9 (4), Barján, Agbaba, MITROVICS 7, Mézes 1
Csere: Horvát D., Csizmadia (kapusok), Bottó 1, MARINCSÁK 4, Vukajlovics 4, Dombi K.
Vezetőedző: Horváth Roland
Az eredmény alakulása. 7. perc: 3–1. 11. p.: 4–4. 16. p.: 5–7. 21. p.: 10–8. 27. p.: 13–13. 35. p.: 22–17. 42. p.: 27–20. 49. p.: 32–24. 56. p.: 35–26.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Egy csapat, egy SZÍV!
HAJRÁ ÉRD!


Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink