Megfogyva bár, de törve nem

A Dunaújváros együttesét fogadtuk a bajnokságban a hosszú válogatott szünet után. Az első játékrész szorosan alakult, mindössze az utolsó négy percben tudott több gólos előnyt kialakítani ellenfelünk. A második félidő elejét is megnyomták a vendégek és csak a hajrára tudtunk közelebb zárkózni, de egyenlíteni nem sikerült. A DKKA végül 32-29-re megnyerte a mérkőzést.

Több játékosát nélkülözve kellett kiállnia csapatunknak a 6. forduló mérkőzésén. Kezdőként kapott lehetőséget a mindössze 17 éves Kerekes Laura is, aki az első félidőben még talán megilletődötten játszott, a másodikban azonban első góljait is megszerezte felnőtt csapatunkban és kiváló gólpasszokkal segítette társait.

A találkozón a Dunaújváros szerzett vezetést, de Dávid-Azari és Csáki Zsófi góljaival a 4. percre máris fordítottunk. Utóbbi parádésan elkapta a fonalat: az első hét lövése góllal zárult, valamint Horváth-Csapó Kyra is remekült védett a kapunkban. Az első 25 percben felváltva vezettek a felek, többnyire inkább csapatunknál volt az előny. A 12. percben még két gólos előnybe is kerültünk, a vendégeket azonban nem sikerült lerázni. A félidő hajrájához közeledve meginogtunk támadásban, a túloldalon Poczetnyik Lucáék szinte minden támadásukat góllal zárták, így 17-14-es előnybe kerültek.

A második játékrész elején Kiss Zsófi révén elkezdtük a zárkózást, de emberelőnybe kerültek a vendégek és pillanatok alatt hat góllal elhúztak (15-21). Ezt a sort még Dávid-Azari  megszakította, de csak ideiglenesen és a 38. percre a meccs legnagyobb különbsége alakult ki (16-24). Nem adták fel azonban lányaink, Csáki Zsófi is visszatalált első félidei formájához (összesen 12 találatig jutott), valamint Kerekes Laura is megszerezte élete első NB I-es góljait, így fokozatosan közelítettük ellenfelünket.

Hadfi Gréta is hétméterest fogott (Horváth-Csapó az első játékrészben kettőt is), de nem ezen múlt, hiszen mindkét oldalon 4/1-es mérleggel zártak a csapatok ebben a mutatóban. 2 perccel a vége előtt mínusz kettőre feljött az Érd, és volt esély még közelebb zárkózni, de rutinosan lezárta a mérkőzést a Kohász és végül 32-29-re megnyerte a mérkőzést.

Jövő hét pénteken az Alba Fehérvár ellen folytatjuk a bajnokságot.

K&H női kézilabda liga, 6. forduló
ÉRD – Dunaújvárosi KKA 29–32 (14–17)
Érd Aréna

ÉRD: Horváth-Csapó – Dávid-Azari 8 (1), Kerekes 2, Ábrahám 2, Paróczy 1, Csáki Zs. 12, Fekete B. 2. 
Csere: Hadfi, Kántor (kapusok), Csiszár-Szekeres, Horváth D., Gerencsér, Csáki L., Kiss D. Zs. 2.

Horváth Roland: – Ez a mérkőzés arról szólt, hogy ki tudtunk állni. Elismerésem a lányoknak, mert nagyon szépen küzdöttek, harcoltak. Mindent megtettek a győzelemért és bár volt benne hiba, de egy ilyen fiatal csapattól egy ilyen ellenfél ellen simán benne van és belefér.

Hajrá Érd!

 

Támogatóink

Médiapartnereink