Megnehezítette a dolgunkat a Ferencváros U19-es csapata

Kiélezett mérkőzést játszottak az érdi lányok az FTC U19 csapata ellen az NB I/B 8. fordulójában. A mieink a félidőben négy góllal vezettek, de a folytatásban nem sikerült végleg leszakítani a vendégeket. Végül izgalmas végjátékot követően, 29-26-ra megnyertük az összecsapást.

A házi góllövőlistánk élén álló Dávid-Azari Fruzsina betegség miatt nem tudott pályára lépni a Ferencváros U19-es csapata elleni találkozón, de első gólunkat így is a jobbszélről szereztük. Rendezetlen védelem ellen Szakály Flóra volt eredményes. Remekül játszottunk a folytatásban és a 11. percre szinte észrevétlenül húztunk el négy góllal (7-3). A következő támadásunknál Kellermann Dóra egy ütközést követően, bokáját fájlalva lent maradt, így irányítónknak sajnos idejekorán befejeződött a meccs. A korai csere talán egy pillanatra meg is zavarta a lányokat, támadásban egyre többet hibáztunk, így gyorsan felzárkózott a Fradi egy gólra (9-8).

Hasonló mederben zajlott a félidő hátralévő része, hiába léptünk el ismét 13-9-re, a vendégek nem adták fel és a 26. percben újfent egy gólra közelítették meg csapatunkat (13-12). A hátralévő időben azonban már csak Panyi Annáék találtak be, így kialakítva a megnyugtató 16-12-es félidei eredményt.

A második játékrészben mind a két oldalon megszaporodtak a rontások és ebből az FTC jött ki jobban, hiszen újra egy egységre csökkentette hátrányát (17-16). Egyenlítenie azonban most sem sikerült Illés Márton együttesének. Imre Szofi a legjobbkor védett hatalmasakat és Horváth Henriett beállása is új színt hozott a támadásainkba, így a hajrához közeledve megint csak négy góllal vezettünk (24-20). Hiába volt meg azonban 5 perccel a vége előtt az addigi legnagyobb előnyünk, 28-23-nál sem sikerült lezárni az összecsapást.

Két egymás után gyorsan összeszedett kiállítás után máris csak kettő volt közte, és őszintén bevallva kellett egy kis szerencse is, hogy ne legyen még izgalmasabb az utolsó pár perc. Megdolgoztak a győzelemért a lányok és végül Braun Csenge gólja zárta a mérkőzést, így kialakítva a 29-26-os végeredményt.

NB I/B, 8. forduló

ÉRD – Ferencvárosi TC U19  29-26 (16-12)
Érd Aréna

ÉRD: Imre – Szakály 4, Mlinkó 2, Kiss Zs. 1, Kellermann 1, Gerháth 5 (1), Háfra 1.

Csere: Németh (kapus), Csiszár-Szekeres 2, Panyi 4, Gerencsér 2, Braun 2, Bánhidi 3, Horváth 2.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

 

Támogatóink

Médiapartnereink