Megnyertük az első csatát!

A végletekig, és még egy kicsit tovább is kiélezett találkozón nyertünk, így előnnyel utazhatunk Dunaújvárosba. Szerdán a bronzéremért játszunk!
 
 
 
Szenzációs hangulat fogadta a csapatokat a bronzpárharc első találkozóján, a lelátók zsúfolásig teltek. A Uniqa Biztosító Zrt.-nek köszönhetően mindenki tapsolórúddal felszerelkezve buzdíthatta csapatunkat.
 
Mindkét csapat izgatottan kezdte a találkozót, és nehezen találtak fogást a másikon, elsősorban a visszarendeződésre helyezték a hangsúlyt a felek. Egy-egy indulásgól azért így is született, egygólosnál nagyobb különbség azonban nem alakult ki az első tíz percben (4:4). Hosszu kapta a mérkőzés első kiállítását, öt percig nem született vendég találat, kétgólos előnyt szereztünk. Schatzl és Triscsuk játszottak a leggólerősebben, ráadásul utóbbi a hetesek értékesítésében is jeleskedett.
 
ÉRD - DKKA 
 
Pár perccel később újra egyenlített az Újváros, ráadásul a 17. percben kettős emberhátrányba került csapatunk. Közben Klivinyi tudott büntetőt kiharcolni, átvészeltük ezt az időszakot (9:8). A védelmünk nagyszerűen dolgozott, sok sánc segítette az egész meccsen jól védő Janurikot. A félidő utolsó harmadába még vezetéssel érkeztünk, de a 25. percre fordítottak a vendégek (9:11). A záró öt percben újabb egy góllal toldotta meg előnyét a szünetre a DKKA, a harmincadik percben újból kettős emberhátrányba kerültünk (10:13).  
 
 
Rendkívüli módon kezdett a fordulás után csapatunk, öt percig nem kaptunk gólt, és 14:13-ra újra átvettük a vezetést. A következő öt percben megint a Dunaújváros vette magához a kezdeményezést, és szerzett 15:16-os vezetést. Újabb lehengerlő érdi időszak, és újabb fordulat következett, 18:16-ra léptünk meg. A negyvenhetedik percben harmadszor is kettős emberhátrányban kézilabdázott csapatunk, majd Schatzl-t is kiállították a játékvezetők. Ennek ellenére is csak hosszan, lassan jutott büntetőhöz a vendégcsapat, melyet Bulath értékesített.
 
ÉRD - DKKA
 
Hosszú percekig kevesebben voltunk a pályán, majd Szekerest az ötvenegyedik percben harmadszor is kiállították, így ő piroslappal szállt ki a meccsből. Az előnyök sorát kihasználva, 18:21-es vezetést dolgozott ki Mátéfi Eszter együttese hét perccel a vége előtt, Szabó Edina időközben kétszer is időt kért. Lányaink nem adták fel, előbb Kovács Anna, majd Triscsuk Krisztina hozta közelebb csapatunkat. Majd Kovács Anna négy perccel a meccs vége előtt egalizált (21:21). A vendégeknek még maradt egy időkérésük az utolsó öt percre, amit Takács Dusmáta gólja követett. Kovács Anna büntetőből ismét döntetlenre hozta a találkozót, a vendégek támadhattak az utolsó perc elején, viszont emberhátrányban játszottak. Kiharcolt egy büntetőt a vendégcsapat Vincze révén, amit Bulath váltott gólra. Még volt fél perce csapatunknak, majd Vinczét kiállították, 13 másodperc maradt kettős emberelőnyben. Triscsuk volt a befejezőember, döntetlenre mentettük a találkozót. Az utolsó öt másodpercből háromszor sem lett akció, így következhettek a büntetődobások.
 
ÉRD - DKKA 
 
Érdi részről Kovács Anna, Klivinyi Kinga, Bognár Barbara és Schatzl Nadine egyaránt értékesítte a maga büntetőjét. A harmadik körben Gridnyeva megfogott egy büntetőt, majd az utolsó körben ismét hárított, így megnyertük a találkozót! (27:26).
 
 
 
Szerdán Dunaújvárosban folytatódik a két csapat küzdelme bronzéremért. A hétközi találkozóra szervezett szurkolói buszos túra indul, melynek részleteiről IDE kattintva további információk érhetők el.
 
Szerdán hazai pályán győzött csapatunk, így két bajnokit követően harmadik az ÉRD az NBI-ben.
 
Gólgazdag mérkőzéseket vívott együttesünk, két találkozón 63 gólt szereztünk. Élen járt a gólszerzésben Kovács Anna, aki tizenkétszer talált az ellenfelek hálójába. Jól ment neki a Ferencváros ellen, hiszen a hazai nyolc találata után, a Népligetben hét góljával volt a legeredményesebb érdi. 
 
ÉRD NBI góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés D - Dobott gól O - Otthon I - Idegenben 2P - Kétperces büntetés
ÉRD góllövőlista 0127
 
Az OSB mérkőzés elmaradt a Dunaújváros ellen, szerdán játsszák le a találkozót.
A juniorok hazai pályán legyőzték a Debrecent, és az FTC ellen idegenben is összeszedett játékot mutattak. Az ifjúságiak bár két szoros mérkőzést játszottak, és hazai pályán esélyük is volt a pontszerzésre, a bravúr elmaradt a felsőházi tagságért küzdő ellenfelekkel szemben.
 
 
A hét ÉRD eredményei
 
2014. január 22. szerda
  
NBI Ifjúsági | ÉRD - DVSC 21:22 (13:13)
 
NBI Junior | ÉRD - DVSC 29:26 (18:15)
 
NBI Felnőtt | ÉRD – DVSC TVP 36:33 (21:15)
 
 
2014. január 25. szombat
 
NBI Felnőtt
FTC-Rail Cargo Hungaria – ÉRD 35:27 (20:14)
 
NBI Junior | FTC - ÉRD 34:25 (20:15)
 
NBI Ifjúsági | FTC - ÉRD 32:29 (17:11)
 
 
2014. január 29. Szerda
OSB Leány E | Batthyány Tornacsarnok
17:30 ÉRD - Dunaújvárosi KA
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink