Megvan az első hazai győzelem!

Nagyon fontos sikert aratott felnőtt csapatunk a K&H Liga 14. fordulójában! A kiesési rangadón a mieink több jó teljesítménynek is köszönhetően, nagyot harcolva múlták felül a NEKA együttesét az Érd Arénában!

Vezetőedzőnknek több szempontból is különleges volt a női kézilabda NB I 14. fordulójában a NEKA ellen játszott találkozó. Első hazai győzelmére készült az Érd a bajnokságban, továbbá Simics Judit egyik lánya éppen a balatonboglári csapatot erősítette.

A 2. percben a hazai drukkerek nagy örömére Fekete révén az Érd kezdte meg a gólgyártást. Ez pedig lendületet adott a találkozó elején a csapatnak és a 8. percben már 4-1-es előny állt az eredményjelzőn. Ráadásul négy különböző játékos lőtte az érdi gólokat. Ekkor időt is kért a vendégek mestere, Bohus Bea. Kicsit mindkét együttes megtorpant, aztán a NEKA mozdult el elsőnek erről az állásról. Bár a védekezés jól működött, Hadfi pedig remekelt a kapuban, támadásban akadozott a gépezet. Aztán Dávid-Azari törte meg a bő 6 perces gólcsendünket. 5-3-nál. Bár eleinte ellépni nem sikerült és a vendégek ott loholtak a nyakunkon, a 20. percben ismét hárommal vezettünk. Sőt nem sokkal később először volt négy a két csapat között. Végül a szünetre 11-8-as érdi vezetéssel mehettek a csapatok.

A második játékrész parádésan indult Sztankovics vezérletével – visszatérése és a szeptemberi Mosonmagyaróvár meccs óta először volt eredményes –, aki 4 góllal és gólpasszal járult hozzá, hogy a 35. percben már 17-10-es eredmény állt az eredményjelzőn. Időt is kértek a vendégek. Nyolc gólos hátrányból aztán ötre zárkóztak a bogláriak, de mindig volt valaki érdi oldalon, aki hozzá tudott tenni. Hadfi továbbra is remekelt a kapuban. Az 50. percre fordulva azonban egy emberelőnyt kihasználva 22-19-re jött fel a NEKA. De Dávid-Azari egy labdaszerzést követően góllal zárta le az akciót, így úgy tűnt, ezzel ismét lendületet kaphat a csapat. Sajnos nem így lett és a balatonbogláriak kettőre csökkentették hátrányukat. A hajrá viszont a mieinké volt, így a NEKA elleni 28-24-es sikerrel megszereztük első hazai győzelmünket a szezonban!

K&H női kézilabda liga, 14. forduló
ÉRD – NEKA 28–24 (11-8)
Érd Aréna

ÉRD: Hadfi – Dávid-Azari 8, Gerencsér 1, Ábrahám 1, Kiss 1, Kopecz 8 (3), Fekete B. 3. 
Csere: Horváth-Csapó (kapus), Csiszár-Szekeres, Sztankovics 5, Csáki Zs. 1. 

Simics Judit: – Nagyon feszült voltam a mai mérkőzés előtt. Nyilván ez egy nagyon fontos győzelem volt. Egyrészt azért, hogy végre a saját csarnokunkban győzni tudtunk. Továbbá ahhoz, hogy megmaradjon a lehetőségünk arra, hogy a jövőben is ebben az osztályban tudjunk játszani, ahhoz elengedhetetlen volt ez a siker. Volt több jó egyéni teljesítmény is a csapatban, úgyhogy nagyon büszke vagyok a lányokra és gratulálok nekik!

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink