Megvan a siker a Kispest ellen is

Sorozatban ötödik győzelmét aratta a bajnokságban felnőtt csapatunk. A mieink az NB I/B 10. fordulójában Kispestről tudták elhozni a két pontot.

Továbbra is több meghatározó játékosa nélkül kellett pályára lépnie csapatunknak a hétközi nyitófordulóban. A Kispest vezette az első támadást, amiből meg is szerezte a vezetést. Panyi Anna révén a 3. percben sikerült megfordítanunk az állást (2-3), és innentől már kiegyenlíteni sem engedtük ellenfelünket a találkozó során. A 9. percben négy gólosra növeltük az előnyt, 7-3-ra, így időt is kellett kérnie Soós Péternek. Vissza is kapaszkodtak egy találatra a kispestiek, de sikerült reagálnunk, így ennél közelebb nem jutottak. Az első félidő további része szoros játékot hozott, míg a hajrához közeledve Imre Szofi védéseinek is köszönhetően ismét megléptünk néggyel (11-15). Ez a különbség megmaradt a szünetre is, így 17-13-as érdi előnnyel vonulhattak a lányok pihenőre.

A fordulás után is kézben tartottuk a mérkőzést és a 48. percre már hét is volt a két gárda között (21-28). Három perccel a lefújás előtt mindent egy lapra feltéve még négy gólra feljöttek a piros-feketék (29-33), de reális esély nem volt a szorosabb hajrára. Mlinkó Zsófi két lövése minden kérdést lezárt, átlövőnk így összesen 9 találattal zárt, míg Imre Szofi három büntetőt is megfogott a meccs folyamán. Végül 35-30-ra megnyertük az összecsapást és tovább nyújtottuk idei leghosszabb veretlenségi sorozatunkat. Ezzel a bajnokság harmadához érkezve tartjuk a második helyet a tabellán.
 

NB I/B, 10. forduló

Kispest NKK – ÉRD  30-35 (13-17)
Budapest, Soroksári Sportcsarnok

ÉRD: Imre – Dávid-Azari 7 (1), Mlinkó 9, Kiss Zs. 2, Panyi 3, Gerháth 7 (3), Háfra 2.

Csere: Németh (kapus), Csiszár-Szekeres 1, Szakály 1, Braun 1, Bánhidi 2.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: Kispest NKK

Támogatóink

Médiapartnereink