Nagy taktikai csatában nyertünk

Kevés gólos mérkőzésen nyertünk a Veszprémmel szemben hazai pályán. Jó védekezés és kapusteljesítmény kellett az újabb sikerhez.
A mai bajnoki találkozók közül az ÉRD hazai mérkőzésére voltak a legtöbben kíváncsiak, közel 1600-an voltunk a Városi Sportcsarnokban, a Veszprém érkezett vendégségbe. A szurkolók zászlós koreográfiáját, az ÉRD táncoslábú kabalasárkánya egészítette ki a mérkőzés felvezetéseként. 
Már az első percben, páros kiállítással kezdődött a találkozó, Kisfaludy Anettet és Tóth Esztert büntették. Schatzl gyorsindulás góljával nyitottuk a találkozót, háromszor válaszolt viszont a vendégcsapat. A tizenegyedik percben sikerült büntetőből szépíteni, az első negyedóra végén 5:2-re vezetett a Veszprém. Szabó Edina időt kért, érkezett Klivinyi Kinga, aki góllal mutatkozott be. 
Négy perccel később újra ő talált az ellenfél hálójába, közben nem kapott gólt csapatunk, így Schatzl újabb indulásgólja már az egyenlítést jelentette a 21. percben. Oguntoye remekelt a kapuban, a sáncok a falban, a védelmünk pedig jól zárt, az ellenfél beállósát nem engedtük labdához jutni. Nem állt le az egyenlítésnél csapatunk, Schatzl újabb két gólt szerzett, majd Vukcevic volt eredményes. A hatodik veszprémi gól kilenc perc után született, 8:6-ra zárkóztak Róth Kálmán tanítványai. A hátralévő öt percben Wolf magabiztosan értékesített két büntetőt, háromgólos előnnyel fordulhattunk.  
A második félidő elején a Veszprém szerzett egy perc alatt két gólt (11:10), viszont emberhátrányból sem engedtük egyenlíteni az ellenfelet. Wolf büntetője hozta meg a 39. percben a várt találatot, amire rögtön góllal válaszolt a vendégcsapat. Majd jó védekezésünk újra meghozta gyümölcsét, Klivinyi találatát három másik hazai gól követte négy perc leforgása alatt. Előbb Koren indult Vukcevic labdaszerzéséből, majd később ő szolgálta ki Vukcevic-et. Shatzl Nadine hét góllal zárta a találkozót, ezzel 16:11-es vezetést szerezve az utolsó negyedórára. 
Felváltva estek a gólok, nem túl nagy ütemben, az idő egyre fogyott, az előny pedig nem csökkent. Az utolsó tíz kezdetén Gridnyeva hatástalanított egy büntetőt, felszabadultan, látványosan kézilabdázott csapatunk. A legnagyobb trükk a végén a kapufán csattant, de Vukcevic arckifejezése, és még vezetőedzőnk, Szabó Edina mosolya is arra utalt, hogy ennek ellenére sem lehet egy pillanatig sem rossz érzésünk a mérkőzés után. Újabb fontos győzelmet szereztünk hazai pályán, így továbbra is őrizzük felsőházi tagságunk. A következő hétvégén idegenbeli rangadó vár csapatunkra, Vácott lépünk pályára szombat délután. 

Támogatóink

Médiapartnereink