Nagyot harcolt a Népligetben, de kikapott a Fraditól az ÉRD

Rossz kezdés után sem adta fel az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni népligeti rangadót az ÉRD, amely a mérkőzés elején ötgólos hátrányban is volt, de már a szünet előtt egyenlített, majd óriási küzdés után hiába állt közel a pontszerzéshez, 33–32-re kikapott K&H női kézilabda liga 14. körében.

Az FTC–ÉRD előtt rendezték a Siófok KC–Győri Audi ETO KC rangadót, melyen óriási meglepetésre 21–12-es félidei vezetés után a Balaton-partiak 34–29-es győzelmet arattak a hibátlan mérlegét elvesztő címvédő ellen.

A Fradi elleni rangadóra visszatért kisebb húzódásából az ÉRD-hez Termány Rita, Szabó Edina pedig Simon Armillát, Király Rékát és Landi Gabriellát is nevezte a találkozóra, így ezúttal Gávai Szonja nézte lelátóról társait.

Az ÉRD meglehetősen furcsa felállással kezdett, hiszen Janurik Kinga előtt középen ezúttal védekezésben Kiss Nikolett, Kisfaludy Anett, Jovana Kovacsevics és Termány Rita szerepelt a belső posztokon.

A hazaiak Klujber Katrin révén rögtön az első percben magukhoz ragadták a kezdeményezést, s a következő támadásból Kiss Nikolett még egyenlített, de ezután néhány perc alatt úgy tűnt, eldöntötte a lényegi kérdéseket a Fradi, amely hat perc után 5–1-re, a tizedikben pedig 8–4-re vezetett.

Legalábbis a játék képéből úgy tűnt, az ÉRD nem rázódott bele, azonban a következő tíz percben megtalálta a réseket a zöld-fehérek védelmében Szabó Edina csapata, amely a tizennyolcadik percben Jovana Kovacsevics üreskapus góljával kettőre, a huszadik perc elején Tóth Gabriella révén pedig egyre csökkentette hátrányát (13–12).

Elek Gábor időkérése ellenére sem tudott új lendületet venni a vendéglátó, az ÉRD viszont megtalálta a megfelelő ritmust és a 27. percben Tóth Gabriella góljával 14–14-nél beérte ellenfelét. Fordítani azonban nem sikerült, Kovacsics Anikó két hétméteresének köszönhetően az FTC várhatta előnnyel a folytatást (16–15).

A második félidőben sem hagyta magát az ÉRD, a Fradi ugyan többször vezetett két góllal, de a vendégek mindig magukra találtak és nem engedték el vendéglátójukat. A kapuban Julie Foggea kulcsfontosságú pillanatokban bemutatott védéseinek köszönhetően a játékrész derekán Kiss Nikolett góljával a mérkőzésen először vezetett az ÉRD (23–24).

Ezután Háfra Noémi vezérletével és Klujber Katrin egészpályás góljával gyorsan fordítottak Elek Gábor lányai (26–24), akik ezt követően már tartották előnyüket. Az ÉRD ugyan rendre felkapaszkodott egy-egy gólra. A hajrában Schatzl Nadine egymás után lőtt három góljával 32–29-re is megléptek a hazaiak, azonban az utolsó fél percre csak 33–32-es FTC-előnnyel érkeztek a csapatok, ám a hátralévő 30 másodpercre csak Julie Foggea és Bíró Blanka egy-egy védése maradt, így a Ferencváros egy góllal nyerte a rangadót.

– Nagyon jól játszó ÉRD-et sikerült legyőznünk, melyhez kellett szerencse is. A védekezésünk messze elmaradt attól, amit szerettünk volna. Az első félidőben sok átlövésgólt kaptunk, a másodikban pedig a beálló körüli védekezésben és az egy az egy elleni helyzetekben voltunk gyengébbek, középen nem találtuk a védekezést. Az első tíz perc még rendben volt, mert tudtunk labdákat szerezni és abból gyors gólokat lőni, de utána egy kiegyenlített első félidő lett, a másodikban pedig óriási harc folyt a pályán, ahol sakkoztunk jobbra-balra – nyilatkozta az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője, Elek Gábor.

– Nagyon fegyelmezetten, taktikusan játszottunk, de sok hibával. Sajnálom, hogy nem sikerült megszerezni az egy pontot, mert nagyot küzdöttek érte a lányaink. Ezzel a fegyelmezettséggel és dinamikával lesz esélyünk hétvégén, az EHF-Kupában. Ebből a szempontból ez a mérkőzés remek alkalom volt nekünk – fogalmazott a vendégek szakvezetője, Szabó Edina.

– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, ez be is bizonyosodott, szinte végig fej fej mellett mentünk, valóban az utolsó pillanatban dőlt el a mérkőzés. Az, hogy 32 gólt kaptunk, azt mutatja, hogy a védekezésünk nem volt olyan, mint, amire készültünk, viszont a 33 lőtt gól már sokkal jobbnak tűnt – húzta alá a korábbi érdi szélső, az FTC-t erősítő Schatzl Nadine.

– Jól tudtuk érvényesíteni azt a taktikát, amit megbeszéltünk, mindig vissza tudtunk jönni néhány gólos hátrányból és nagyon jó védekezést mutattunk, úgyhogy sajnálom, hogy nem sikerült pontot szereznünk, de büszke vagyok a lányokra és ha ilyen jól tudunk együtt játszani, akkor sikereket tudunk elérni – mondta el az ÉRD beállója, Szabó Laura.

Az ÉRD legközelebb január 26-án, 17 órától lép pályára, amikor az EHF-Kupa C-csoportjának negyedik fordulójában az MKS Lublin vendégeként vív meg Lengyelországban.

K&H női kézilabda liga, 14. forduló
FTC-Rail Cargo Hungaria–ÉRD 33–32 (16–15)
Elek Gyula Aréna, 1050 néző. V: Bíró Á., Kiss O.
FTC: Bíró B. – Lukács V. 3, KLUJBER 6 (3), KOVACSICS 6 (3), Snelder 1, HÁFRA 7, Márton G. 1
Csere: Szemerey (kapus), Csiszár-Szekeres, SCHATZL NADINE 8 (1), Pásztor, Szucsánszki 1, Hornyák D.
Vezetőedző: Elek Gábor
ÉRD: Janurik – Nascimento 1 (1), Kiss N. 4, TÓTH G. 8, Kisfaludy 3, JERÁBKOVÁ 7, Schatzl Natalie
Csere: Foggea (kapus), Kovacsevics 1, Termány, Lavko 1, Szabó L. 2, BÍZIK R. 5
Vezetőedző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 6. perc: 5–1. 10. p.: 8–4. 14. p.: 11–6. 21. p.: 13–12. 27. p.: 14–14. 35. p.: 18–18. 40. p.: 21–21. 45. p.: 23–24. 52. p.: 28–26. 57. p.: 32–29.
Kiállítások: 2, ill. 14 perc
Hétméteresek: 8/7, ill. 1/1

Az ÉRD programja
01.26., 17.00:
 MKS Lublin (lengyel)–ÉRD (EHF-Kupa, C-csoport, 4. forduló)
01.29., 19.00: Váci NKSE–ÉRD (Magyar Kupa, 4. forduló)
02.01., 15.00: Odense Handbold (dán)–ÉRD (EHF-Kupa, C-csoport, 5. forduló)
02.05., 18.00: ÉRD–Dunaújvárosi KKA
02.09., 17.00: ÉRD–CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud (román) (EHF-Kupa, C-csoport, 6., utolsó forduló)
02.15., 18.00: MTK Budapest–ÉRD

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

EGY CSAPAT EGY SZÍV!
Hajrá ÉRD!

Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink