Négy bajnoki pontot szereztünk a héten

Csapatunk a múlt héten két bajnoki mérkőzésen is pályára lépett. Hétközben az EUbility Group Békéscsaba, míg a hétvégén a Budaörs csapata ellen szereztük meg a győzelemmel járó két-két pontot a bajnokságban.
Szerdán a bajnokság 13. fordulójában az EUbility Group Békéscsaba együttese látogatott az ÉRD Arénába. A találkozó elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, hat perc elteltével 3:3 volt az állás. Ezt követően azonban a Kisfaludy Anett által vezérelt nagyszerű védekezésünknek köszönhetően gyors ellentámadásokból Fekete Bozsana, Klivinyi Kinga és Katarina Krpez Slezak is több ízben magabiztosan értékesítette ziccerét. Húsz perc elteltével, zsinórban tizenegy gólt szerezve 14:3-as előnyre tettünk szert. A szünetig egy találattal növeltük még vezetésünket (22:10), majd a második játékrészben fiatal játékosaink kaptak lehetőséget. Gulyás Vanda nem csak a védekezésben vállalt szerepet, hanem az eredményes támadásokból is kivette részét, hiszen három egymást követő találatunkat szerezte, míg Győri Barbara egy védést követően kiválóan indította Takács Kittit. Junior válogatott beállónk, Szabó Laura három hétméterest értékesített higgadtan, míg Vajda Luca átlövésből és betörést követően is bevette ellenfelünk kapuját. A végeredményt Bernát Dorina időntúli hétméterese állította be a gólgazdag mérkőzésen (48:31).
 
Négy nappal a Békéscsaba elleni győzelmet követően, vasárnap a Budaörs volt a vendégünk. Csapatunk jól kezdte a mérkőzést, hiszen négy perc elteltével már 3:0-ra vezettünk, ráadásul a harmadik találatunk igen látványosra sikeredett, hiszen Katarina Krpez Slezak adta fel kínai figurára a labdát Klivinyi Kingának, aki nem hibázott. Fekete Bozsana két egymást követő támadásunkat fejezte be eredményesen a balszélről, míg Barján Bianka egy kivédekezett vendégtámadást követő ellenakció végén átlövésből volt eredményes. A 15. percben új igazolásunk, Olivera Vukcevic először lépett pályára érdi színekben, majd nem sokkal később első találatát is megszerezte. Szvetlana Gridnyeva hárított hétméteresének is köszönhetően, húsz perc elteltével három gólt szerzett ellenfelünk, ami jól mutatja a masszív védekezésünk és kapusunk, Janurik Kinga közti összhangot is. A 18:10-es félidei állást Katarina Krpez Slezak három találatával tovább növeltük, így több mint tízgólos előnyre tettünk szert a játékrész elején. A második félidőben fiataljaink is lehetőséget kaptak, Gulyás Vanda előbb egy remek bejátszást váltott gólra, majd az általa megszerzett labdát követő indítás végén Vajda Luca talált a kapuba. Győri Barbara egy támadáson belül kétszer is szépen hárított, míg támadásban Takács Kitti, majd Barján Bianka is talpról szerzett gólt. A hajrában Szvetlana Gridnyeva már a harmadik budaörsi hétméterest hárította, míg utolsó találatunkat szerezve Bernát Dorina egy kipattanót váltott gólra, így minden mezőnyjátékosunk eredményes volt a mérkőzésen (34:20)
 
ÉRD NB I góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
NB I-es utánpótlás csapataink közül ifjúsági együttesünk két ponttal gazdagodott a Budaörs ellen, junior lányainknak azonban nem sikerült a pontszerzés. Serdülő bajnokságban szereplő ÉRD 1-es csapatunk szoros mérkőzésen kapott ki a Csepel DSE ellen. Az U13-as bajnokság középházában részt vevő ÉRD 2002-es lányaink mindkét hétvégi mérkőzésüket megnyerték, míg az ugyancsak ebben a korosztályban szereplő ÉRD 2003-as együttesünk a bajnokság felsőházában egy győzelemmel, és egy vereséggel zárta a hétvégét. U9-es csapatunk is pályára lépett, lányainknak azonban nem sikerült a pontszerzés a EURONOVEX USE illetve az Alsónémedi SE ellen.
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
2016. január 20., szerda
 
NB I Felnőtt | ÉRD - EUbility Group Békéscsaba 48:31 (22:10)
 
 
2016. január 23., szombat
 
OSB-F csoport | ÉRD 1 - Csepel DSE 19:21 (11:10)
 
U13 Kovács L. régió középsőház | Dunavarsányi TE - ÉRD 2002 5:23 (3:14)
U13 Kovács L. régió középsőház | Dunakeszi Kinizsi USE - ÉRD 2002 10:24 (6:13)
 
U9 Kovács L. régió | EURONOVEX USE - ÉRD 20:0 (10:0)
U9 Kovács L. régió | ÉRD - Alsónémedi SE 7:14 (4:7)
  
2016. január 24., vasárnap
 
U13 Kovács L. régió felsőház | EURONOVEX USE - ÉRD 2003 21:14 (9:7)
U13 Kovács L. régió felsőház | Solymári SC - ÉRD 2003 6:18 (4:6)
 
NB I Ifjúsági | ÉRD - Budaörs 40:16 (18:9)
NB I Junior | ÉRD - Budaörs 23:30 (11:16)
 
NB I Felnőtt | ÉRD - Budaörs 34:20 (18:10)
 
                
HAJRÁ ÉRD!
 
 
Kapusunk, Janurik Kinga meghívót kapott a decemberi világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatottba, amely két Európa-bajnoki selejtezőt vív október első felében.
 
Janurik Kinga az osztrák nemzeti csapat ellen júniusban sikerrel megvívott világbajnoki selejtezőkön mutatkozott be a válogatottban, majd a Japán elleni felkészülési mérkőzéseken is a nemzeti csapat kapuját védte. Németh András szövetségi kapitány Európa-bajnoki selejtezőkre készülő 18 fős keretében ismételten szerepel kapusunk, így október 8-án Szlovákia ellen Dabason, valamint három nappal később Finnországban bizonyíthat kiváló hálóőrünk.
 
Magyar női kézilabda-válogatott Női Európa-bajnoki selejtezők, 5. csoport
2015. október 8., Dabas18:00 Magyarország–Szlovákia
 
2015. október 11., Karjaa13:00 Finnország–Magyarország 
 
 
Gratulálunk Kinga!
 
 
 
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink