Negyedik helyen jutottunk elődöntőbe

Kemény, hajtós, élvezetes csatát hozott a nőnapi rangadó, melyen idegenben győzött, és ezzel alapszakasz harmadik lett az Újváros.
 
 
A lehető legizgalmasabban zárult az idei alapszakasz, az ÉRD - Dunaújváros mérkőzésen az alapszakasz harmadik helyért küzdhettek egymás ellen a csapatok. Nőnap alkalmából Aradszki András, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője köszöntötte a játékosokat és a két vezetőedzőt. 
 
ÉRD - Dunaújvárosi KA
 
A mérkőzés kezdő sípszavától óriási volt a feszültség, ezzel együtt is jobban kezdett csapatunk, a harmadik percben 2:0-ra vezettünk. Egyenlített a vendégcsapat, és innentől az egész félidőben fej-fej mellett haladtunk az ellenféllel. Sajnos több indításunk, gyors labdafelvitelünk is pontatlan volt, nem tudtuk lövésig vinni a támadást. Az ÉRD kapujában Janurik kezdett fantasztikusan, olvasta az újvárosi lövéseket. A félidő derekán Kovács Anna lőtte az érdi gólokat, hol egyik, hol másik csapat volt előnyben, az utolsó öt perc kezdetén Klivinyi góljával 10:9-re vezettünk. A félidő utolsó perce már a vendégek vezetésénél kezdődött, Vukcsevics gólja jelentette az egyenlítést. Kőkemény csata folyt a pályán, nem kímélték egymást a felek, egy félidő alatt négy kiállítást is gyűjtött csapatunk, egyet Szabó Edinának is felmutattak a játékvezetők reklamálásért.
 
ÉRD - Dunaújvárosi KA
 
Emberhátrányban kezdtünk a második játékrészt, amiből vezetést szereztek a vendégek, sikerült viszont két perc alatt fordítanunk. 13:12-nél azonban megtorpantunk, a 34. percben jött Oguntoye piros lapja, mert Hosszut akadályozta a büntetőterületen kívül. Ferlingre emberfogással lépett fel az ÉRD védekezésben, Bulath átlövése viszont a 13:16-ot jelentette. Újabb percek teltek el hazai gól nélkül, csak Janurik Kinga bravúrjai tartották a csapatot. A 40. percben kétszer játszották meg Takácsot a falban a vendégek, majd Ferling találata következett (13:19). Komoly előnyt szerzett a vendégcsapat, ennek birtokában tudatosan lassították, ölték a játékot. Sokáig támadott a Dunaújváros, többször passzívig játszottak a vendégek. Lányaink küzdöttek, hajtottak, mentek előre becsülettel, de ebben az időszakban kimaradt több érdi büntető is, így csak lassan csökkent a különbség. Kétszer is emberelőnybe kerültünk, az ötvenkettedik percben 17:20-ra zárkóztunk. Az utolsó öt percet négygólos hátrányban kezdtük, a dunaújvárosiak pedig jól őrizték előnyüket, csak a szépítésre volt esélyünk.
 
Huszonkilenc ponttal, negyedik helyen zártuk az alapszakaszt. Az ÉRD a címvédő Győrrel találkozik majd a bajnokság elődöntőjében, melyet április elején kezdenek a csapatok. Előtte azonban a Magyar Kupában, hazai pályán a Ferencváros lesz az ellenfél március 16-án, vasárnap. 
 

Támogatóink

Médiapartnereink