Nem bírtunk a Győrrel

NB I/B-s felnőtt csapatunk a bajnokság 23. fordulójában 41:21-es vereséget szenvedett az Audi Aréna Győrben.
 
A hét utolsó napján NB I/B-s felnőtt együttesünk a Győri Audi ETO KC II otthonában lépett pályára. Lányaink nem kezdték jól a mérkőzést, hiszen három hazai találatot követően Plesztovits Alexa beállóból szerezte első találatunkat. Merő Dóra hárított hétméteresével, valamint Lozsi Erna góljával az 5. percben egy gólra felzárkóztunk (4:3). Az egyenlítés azonban nem sikerült, sőt hét perccel később ellenfelünk már hat góllal vezetett (10:4). Bíró Eszter és Lízer Dorottya hiába szerzett szép gólokat betörések végén, és Reizinger Sára kilenc méterről átlövésből, ellenfelünknek minden találatunkra volt válasza, így nem csökkent a hátrányunk. A játékrész hajrájában ellenfelünk ötször is eredményes volt, míg csapatunk Plesztovits Alexa révén egy gólt jegyzett, így a szünetre 22:11-re alakult az állás. A fordulást követően ismételten Plesztovits Alexa talált a kapuba, ezúttal büntetőből, míg a túloldalon Merő Dóra újabb hazai hétméterest hárított, de a hazai csapat így is öt góllal növelni tudta az előnyét (29:13). Bernát Dorina és Plesztovits Alexa felváltva szerezte góljainkat, majd Merő Dóra már a harmadik győri büntetőt hárította, így két találatot ledolgoztunk a hátrányunkból (33:19). Végül a találkozó hajrája is a hazai csapatnak sikerült jobban, hiszen nyolcszor voltak eredményesek, míg lányaink Plesztovits Alexa és Kertész Ramóna révén két találatot szereztek a 41:21-es végeredménnyel záruló összecsapás utolsó tíz percében.
 
 
 
Csapatunk a K&H női kézilabda liga elődöntőjének visszavágóján 24:27-es vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC együttese ellen, így az egymást követő ötödik szezonban is a bronzérem megszerzéséért lépünk pályára. NB I/B-s felnőtt együttesünk a bajnokság utolsó fordulójában Kozármislenyben tudott nyerni, junior csapatunknak sajnos nem sikerült a pontszerzés.
A K&H női kézilabda liga elődöntőjének második mérkőzését jól kezdte csapatunk, hiszen nyolc perc elteltével 6:1-re vezettek lányaink a Győri Audi ETO KC együttese ellen. Jól záró védelmünknek és Janurik Kinga védéseinek köszönhetően a vendégcsapat a 9. percben szerezte második találatát. Lányaink lerohanásból és felállt fal ellen is többször eredményesek voltak, így a játékrész utolsó nyolc percére négygólos előnnyel érkeztünk (10:6). A hajrában ellenfelünk egy találatra csökkentette hátrányát, de Yulia Khavronina időntúli szabaddobásgóljával a szünetre 14:12-es vezetéssel vonulhattunk. A fordulást követően első támadásunkból Andjela Bulatovic góljával növeltük előnyünket, azonban két perccel később már 15:15 állt az eredményjelzőn. A 35. percben vette át a Győri Audi ETO KC a vezetést, melyet már ki sem adott a kezéből, hiába tettek meg lányaink mindent a győzelemért. Mariama Signaté átlövésből, míg Fekete Bozsana indítás végén talált a kapuba a mérkőzés hajrájában, de a mérkőzést a Győri Audi ETO KC nyerte (24:27), így 69:50-es összesítéssel ellenfelünk jutott a bajnokság döntőjébe. Csapatunk ellenfele a bajnoki bronzpárharcban a DVSC-TVP együttese lesz. 
 
ÉRD NB I góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
NB I-es ifjúsági csapatunk a 9-13. helyért vívott rájátszás küzdelmeiben kilenc góllal nyert a Siófok KC együttese ellen. NB I/B-s csapataink a bajnokság utolsó fordulójában Kozármislenyben léptek pályára. Felnőtt csapatunk hatgólos győzelmet aratott, de junior együttesünk nem bírt ellenfelével. A serdülő bajnokság F-csoportjában az 5-11. helyért játszó csapatunk nem bírt a DKKA II együttesével. Gratulálunk a győzelmekhez!
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
2016. május 12., csütörtök
 
OSB F alsóház 5-11. helyért | Dunaújvárosi KKA II - ÉRD 1 26:15 (12:8)
 
NB I Ifjúsági rájátszás 9-13. helyért | ÉRD - Siófok KC 27:16 (15:6)
 
NB I Felnőtt rájátszás elődöntő | ÉRD - Győri Audi ETO KC 24:27 (14:12)
 
2016. május 14., szombat
 
NB I/B Felnőtt | Kozármisleny SE - Haladás-ÉRD II 21:27 (15:13)
NB I/B Junior | Kozármisleny SE - Haladás-ÉRD II 26:19 (11:8)
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

ÉRD - Budaörs 34:23 (16:10)

2016/2017 K&H női kézilabda liga 8. forduló

2016.11.15. 18:00

 
 

Támogatóink

Médiapartnereink