Nem sikerült a bravúr, vereség Szombathelyen

A százszázalékos Szombathely otthonában lépett pályára felnőtt csapatunk az NB I/B 28. fordulójában. Sajnos nem tudtuk megállítani a bajnok vasiakat és 33-29-es vereséget szenvedtünk.

Pődör Blanka kihagyott helyzete után Gerháth Kincső hétmétereséből sikerült megszereznünk a vezetést a mérkőzés elején. Mint később kiderült sajnos a találkozón utoljára. Rögtön fordított a Szombathely, de Kellermann a túloldalon még ki tudott egyenlíteni (2-2). Ezután érkezett a góllövőlista éllovasa, Pődör Rebeka és gyors három góljával, valamint Szmolek találatával máris 6-2-re elhúzott a házigazda. Simics Judit időkérése után ezt nem hagyta annyiban csapatunk és szép fokozatosan elkezdett zárkózni. A 17. percben ennek meg is lett az eredménye: Csiszár-Szekeres Klára góljával ismét egyenlő volt az állás (9-9). Időt is kért a hazaiak mestere, Vida Gergő. 10-10-nél azonban hiába volt egálban a két együttes, pár perc leforgása alatt ismét ellépett néggyel az SZKKA (14-10). Sajnos a szünetig még nőtt is a különbség, így 30 percnyi játék után 19-13 volt az állás.

A második játékrész elején Szakály Flóra és Gerháth találataival ismét látótávolságba kerültünk (20-17), de a bajnok megállította a felzárkózást és negyed órával a vége előtt hét gólos előnyt alakított ki (26-19). Panyi Anna a 100. gólját is megszerezte az idei bajnokságban, de a hátrányunk a hajráig is megmaradt, sőt egy hat perces érdi gólcsendet követően már kilenccel is elment a Szombathely (32-23). Sajnos későn ébredtek a mieink, és hiába indítottak acélos hajrát, egy 6-1-es rohammal csak kozmetikázni tudtuk az eredményt és az Érd Arénában rendezett összecsapáshoz hasonlóan négy gólos vereséget szenvedtünk. A szombathelyiek ezen a találkozón az 1000. góljukat is meglőtték az idei kiírásban, a végeredmény 33-29 lett. Mivel az Esztergom nyerni tudott a fordulóban a Kispest ellen, így csapatunk 2 pont hátránnyal áll a 3. helyen a tabellán.
 

NB I/B 28. forduló

Szombathelyi KKA – Érd  33-29 (19-13)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

ÉRD: Imre – Szakály 5, Kellermann 8, Gerháth 5 (5), Bánhidi, Panyi 4, Háfra 3.

Csere: Németh (kapus), Csiszár-Szekeres 2, Török, Pálmai 1, Dávid-Azari 1, Landi.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: SZKKA

Támogatóink

Médiapartnereink