Nem sikerült megnehezítenünk a Mosonmagyaróvár dolgát

A női kézilabda NB I 15. fordulójában a tabellán ötödik és a nemzetközi kupában is érdekelt Mosonmagyaróvárt láttuk vendégül, azonban végül magabiztosan győzött riválisunk az Érd Arénában.

Nem indult jól számunkra a találkozó, hiszen a vendégek szerezték az első gólokat, míg az első hazai találatra a 3. percig kellett várni, ekkor Sztankovics törte meg a gólcsendet. Bár futottunk az eredmény után, de jól tartottuk eleinte a lépést a Mosonmagyaróvárral. 4-3-as állásnál volt lehetőségünk az egyenlítésre is, de sajnos kimaradt Fekete ziccere, a vendégek pedig hamar elléptek hárommal. A 10. percben jött is az időkérés Horváth Roland részéről. Hátul Kántor több bravúrt is bemutatott, elől pedig Vukajlovics és Kopecz vezérletével a zárkózás is sikerült, sőt a 14. perc végén Fekete kiegyenlített 7-7-nél.

Sajnos utána ismét a vendégek percei következtek ésöt perc alatt 12-7-re változott az eredmény. Csáki szép ejtése a jobb szélről törte meg a hazai gólcsendet, mégsem sikerült hosszútávon zárkóznunk. Sőt, az Óvár már hattal is vezetett a 22. percben. Vukajlovics és Kopecz viszont szállította a gólokat, ráadásul Paróczy találatánál már csak kettő volt a hátrányunk az első félidő hajrájában. A szünetre végül 14-17-es állásnál mehettek a csapatok.

A második játékrész elején sajnos Tóth Gabriella kiállítását nem sikerült kihasználnunk a felzárkózásra, de Kántor bravúrjainak köszönhetően nem záporoztak a vendég gólok. Sajnos egy darabig a mieink részéről sem. Ráadásul az sem könnyítette meg a helyzetünket, hogy zsinórban a harmadik hétméteres is kimaradt hazai oldalon. A 39. percben aztán Mód vitte be jó ütemben a labdát és zárta góllal az akciót (15-19). A találkozónak ennek a periódusában sok technikai hiba csúszott mindkét oldalon a játékba. Nagy kérdés volt, hogy melyik együttes tud elmozdulni ebből a helyzetből és ki tudja kicsit stabilizálni a játékát. Sajnos ez a vendégeknek sikerült jobban és a 42. percben egy gyors 3-0-s rohammal 22-15-re megléptek. Bő negyedórával a vége előtt 24-16-os állásnál vezetőedzőnk harmadik időkérését is felhasználta. A 49. percre tízre duzzadt a különbség, köszönhetően a sok labdaeladásnak és a jól védő Szemereynek is, így végleg eldőltek a lényegi kérdések. A hajrában hétméteresből téli szerzeményünk, Takács Cecília megszerezte első érdi gólját, a találkozó pedig 34-25-ös vendég sikerrel zárult.

Jövő héten sem lesz könnyű feladatunk, hiszen a bajnoki címvédő Ferencváros otthonába látogatunk!

Hajrá ÉRD!

K&H női kézilabda liga, 15. forduló

ÉRD - Motherson Mosonmagyaróvári KC 25–34 (14–17)

ÉRD: Kántor – Csáki 1, Vukajlovics 5, Szabó K., Sztankovics 1, Kopecz 7 (4), Fekete B. 2 
Csere: Hadfi (kapus), Horváth D., Mód 2, Takács C. 1 (1), PARÓCZY 3, Kiss D. Zs. 1, Mézes 1, Landi 1

Horváth Roland:

Tudtam, hogy előbb-utóbb realizálódni fog az, amit eddig láttunk a Mosonmagyaróvártól. Aki a kézilabda berkeken belül dolgozik, az tudja, hogy ez miért van. Nem kell nagy csodákra gondolni ilyen csapatoknak is, mint amilyenek mi vagyunk. Egyszer volt Budán kutya vásár. Volt kétszer, de háromszor már biztos, hogy nem lesz. Ezt azért tudtam. Jó részét ismerem a vendég csapatnak és tudom, hogy mi az ereje, és miben tudnak nagyon jók lenni. Nem véletlenül jó része válogatott kézilabdázó.

Annyit kértem a játékosaimtól, hogy próbáljuk megnehezíteni a dolgukat. Ne lépjünk vissza. Előre lépjünk. Sokszor hangsúlyozom,hogy ezeknek a lányoknak még rengeteget kell edzeni, dolgozni ahhoz, hogy olyan kézilabdázóvá váljanak. Ezt kértem, de nem sikerült. Azonban ennek is megvan az oka. Nem szabad őket bántani, azért mert ilyen nagyarányú vereséget szenvedtünk. Ha ebbe a mi kis gépezetünkbe, amit én elképzelek egy homokszem kerül, akkor nagyon nagy baj van.

Jó ez a pofon egyébként. Kicsit nagyra sikeredett, de jó, és ebből kell építkezni. Nekünk továbbra is azok a csapatok ellen kell jól szerepelni, -amit eddig a lányok meg is tettek- akik ellen van esélyünk. Ma nem volt esélyünk. Nálunk továbbra is a tehetséggondozásról van leginkább szó, és minél több NB I-es játékost próbálunk adni.

Kántor Kamilla:

Kiemelném csapatunktól azt, hogy a felállt falas védekezésünk jól működött, így ez ellen a Mosonmagyaróvárnak szerintem több gondja akadt velünk. Amit viszont nem tudtunk megoldani, az a gyors játékuk. Ez annak is betudható, hogy rövidebb nálunk a pad, mint a legtöbb NB I-es csapatnál. Szerintem a végeredmény nem feltétlenül tükrözi azt az erőbefektetést és küzdést, amit a csapat ma produkált 60 percen keresztül, de a hiányzók, sérültek, betegek is sajnos részesei ennek a sportágnak.

Hajrá ÉRD!

Támogatóink

Médiapartnereink