Női keret az októberi összetartásra

Október 21-22-én Telkiben az NB I-es csapatok hozzájárulásának köszönhetően két extra napot tölthet el együtt a magyar női válogatott, amely az együttes utolsó összetartása lesz a világbajnoki felkészülés novemberi kezdete előtt. Kim Rasmussen szövetségi kapitány ezúttal 24 játékost hívott be a keretbe. 

- A mostani keret nagyrészt megegyezik a litvánok és az olaszok elleni Eb-selejtező hetében közösen készülő csapattal, ami fontos, hiszen stabilitást ad nekünk – hangsúlyozta Kim Rasmussen szövetségi kapitány. – Folytatjuk a munkát, ami ebben a rövid időszakban kizárólag taktikai lesz, és differenciált munkát fognak végezni a játékosok, hiszen lesznek, akik vasárnap még európai kupamérkőzésen lépnek pályára, nekünk pedig az is lényeges, hogy a játékosok megfelelő, sőt jó állapotban térjenek majd vissza klubjaikba az összetartás végén. Számos fiatal kap lehetőséget ezúttal is, hiszen a válogatott ajtaja nyitott, a kor nem számít, ám természetesen fontos kritériumoknak kell megfelelniük a kerettagoknak: számít a pillanatnyi forma, a megfelelő hozzáállás, a klubokban megkapott elegendő játéklehetőség, fizikailag pedig mind a gyors játékra, mind a sorozatterhelésre készen kell állniuk azoknak, akik velünk vannak, hiszen a világbajnokság első hét napja alatt öt mérkőzést játszunk majd. Aki például két meccset bírna csak, az sajnos nem tud a válogatott hasznára válni. Helyet kaptak a keretben olyan kézilabdázók is, akik lehet, hogy már most, de lehet, hogy fél, egy, esetleg két év múlva tudnak beépülni, ugyanakkor lényeges, hogy megismerjék a taktikánkat, a rendszerünket, a légkört és a nemzeti csapatnál folyó munkát.


Kép forrása: M4Sport facebook oldal

A magyar női válogatott kerete, 2019. október 21-22., Telki:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO), KOVÁCS Anett (EUbility Group Békéscsabai ENKSE), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HÁMORI Konszuéla (Váci NKSE), KISS Nikoletta (Érd), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), KUCZORA Csenge (Váci NKSE), LAKATOS Rita (Váci NKSE), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: SZABÓ Laura (Érd), PÁSZTOR Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler), BORDÁS Réka (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOPECZ Barbara (EUbility Group Békéscsabai ENKSE), VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Bea
Kapusedző: BAKOS István

Forrás: mksz.hu

Egy csapat egy SZÍV!
HAJRÁ MAGYAROK, HAJRÁ ÉRDI LÁNYOK!


Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink