Ötgólos győzelem az MTK ellen

A VI. „Nyitnikék“ Ipartestület Kupa második fordulójában csapatunk 28:23-as győzelmet ért el az MTK Budapest együttese ellen, így holnap a felkészülési torna első helyéért lépünk pályára. 

 
A VI. „Nyitnikék“ Ipartestület Kupa középső játéknapján az első fordulóban az Alba Fehérvár KC ellen egy góllal alulmaradó MTK Budapest ellen léptek pályára lányaink. A találkozó elején kétszer is ellenfelünk szerzett vezetést, de előbb Katarina Krpez Slezak büntetőből, majd Mariama Signaté átlövésből egyenlített (2:2). A 6. percben jó védekezést követően szerb jobbszélsőnk váltotta gólra Győri Barbara indítását, vezetést szerezve csapatunknak (3:2). Négy minutummal később már újra ellenfelünknél volt az előny, de Olivera Vukcevic és Katarina Krpez Slezak indításgóljaival 6:6-nál utolértük a fővárosiakat, de a vezetést még nem tudtuk átvenni. A 16. percben Katarina Krpez Slezak egy húzást fejezett be góllal jobbszélről, melyet követően 'hetesölő' Szvetlana Gridnyeva hárította az első kék-fehér büntetőt (9:8). 12:12-ig fej-fej mellett haladtunk ellenfelünkkel, majd a játékrész utolsó hat percében ellenfelünk egyszer vette be Győri Barbara kapuját, míg lányaink négyszer is eredményesek voltak ez időszak alatt. A félidei 16:13-as állást Barján Bianka utolsó másodperces találata állította be.  
 
 
A második játékrész elején Szvetlana Gridnyeva váltotta Győri Barbarát, és támadásban Mariama Signaté és Barján Bianka góljaival ötgólosra növeltük az előnyünket. A mérkőzés 39. percére a vendég csapat két találatra zárkózott, de Szvetlana Gridnyeva újabb védett büntetőjének is köszönhtően közelebb már nem tudtak zárkózni az MTK Budapest lányai (19:17). Sőt, Katarina Krpez Slezak és Olivera Vukcevic két-két góljával három perccel később ismételten ötgólos vezetésünknek tapsolhattak az ÉRD Arénába kilátogató szurkolók. A találkozó utolsó tíz percére fordulva Mireya González Álvarez két egymást követő találatával már hét góllal vezettek lányaink. (25:18). A mérkőzés hajrájában ugyan faragott hátrányából az MTK Budapest, de csapatunk 28:23-as győzelmével a második összecsapását is megnyerte a VI. „Nyitnikék“ Ipartestület Kupán, így holnap 20 órától a szintén veretlen Alba Fehér KC együttese ellen a torna első helye a tét. 
 
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink