Ötgólos vereség a címvédő otthonában

Szoros első játékrészt követően a második félidő elejét elrontva ötgólos vereséget szenvedtünk Győrben.
 
Csapatunk a bajnokság alapszakaszának utolsó idegenbeli mérkőzésére  utazott ma Győrbe. A bajnoki listavezető Győri Audi ETO KC elleni találkozó Janurik Kinga védésével indult, majd Klivinyi Kinga és Kovács Anna átlövésgóljaival kétgólos előnyre tettünk szert. Az első hazai találat a 4. percben született, majd egyenlíteni is sikerült ellenfelünknek, de gyors középkezdést követően Klivinyi Kinga  góljával újfent nálunk volt az előny (2:3). Majd 4:3-ra már a győriek vezettek, de Schatzl Nadine és Kovács Anna találatai az egyenlítést jelentették csapatunknak (5:5). Három hazai találatot követően Klivinyi Kinga szerzett gólt, aki a saját átlövése utáni kipattanó labdát lőtte a kapuba. Háromgólos hátrányban Szabó Edina időt kért. Ezt követően Janurik Kinga bravúrral ziccert hárított, majd az ellentámadás végén Szekeres Klára szerzett gólt. Janurik Kinga továbbra is fantasztikus védéseket mutatott be, de támadásban nem tudtunk gólt szerezni, így öt góllal vezetett a Győr (12:7). A gólcsendünket Kovács Anna törte meg a 25. percben, majd három perc alatt négyszer is eredményesek voltunk (14:12). A játékrész utolsó percében kétperces kiállítást kapott Mariama Signaté, és a félidő utolsó találatait a hazaiak szerezték, így a szünetre 16:12-es állásnál vonultak a csapatok.
 
 
A második játékrész 4. percében Klivinyi Kinga szerezte első találtunkat, de ezt három győri találat is megelőzte (19:13). Susann Müller nem tudta hétméteresből bevenni  Szvetlana Gridnyeva kapuját, amit Schatzl Nadine labdaszerzése követett, akinek indítását Ekaterina Kostiukova váltotta gólra. A 39. percben Oguntoye Viktória váltotta az első félidőben bravúrok sorát bemutató Janurik Kingát. A játékrész első 13 percében csak kétszer találtunk ellenfelünk kapujába, míg a hazaiak nyolcszor is, így tíz találatra nőtt a hátrányunk (24:14). Kovács Anna és Klivinyi Kinga átlövésgóljaival csökkentettük hátrányunkat. A mérkőzés utolsó negyed órájára Takács Kitti váltotta Schatzl Nadine a balszélen, és Klivinyi Kinga passzából a 18. találatunkat szerezte (25:18). Kisfaludy Anett emberhátrányban harcolt ki hétméterest, amit Schatzl Nadine váltott gólra biztos kézzel. Klivinyi Kinga „két emberrel a nyakán” szerzett gólt, majd Kisfaludy Anett szerzett labdát, és lőtt a győri kapuba. Oguntoye Viktória védése után Kisfaludy Anett újabb hétméterest harcolt ki, amit Schatzl Nadine ismét biztos kézzel váltott gólra. Katarina Krpez átlövésgóljával a hajrára fordulva öt találatra csökkentettük hátrányunkat (28:23). Védekezésben azonban nem zártunk eléggé, így közelebb nem tudtunk kapaszkodni ellenfelünkhöz. Egy betörést követően Katarina Krpez góljával, 32:27-es végeredménnyel zárult a mérkőzés. 
 
 
 
 
Jó kezdéssel megleptük erős ellenfelünket, de nem tartott ki a lendületünk.
 
Junior csapatunk úgy kezdett, ahogy Győrben is láttuk játszani őket, harcosan, lelkesen kézilabdázva erős ellenféllel szemben. A tizenegyedik percben 7:4-re vezetett az ÉRD, ezt követően azonban hét gólt lőve fordított a Békéscsaba. A szünetig még pontos lövésekkel sikerült meccsben maradni, négygólos hátránnyal fordultunk.
A második félidő elején kilenc perc alatt eldöntötte a találkozót a vendégcsapat (15:25). Sajnos több technikai hibát elkövetve, pontatlanabbul kézilabdáztunk, így nem maradt esélyünk a bravúrra. A hajráig tartott tízgólos különbséget a vendégek még meg tudták toldani kettővel, így kialakult a végeredmény.

Támogatóink

Médiapartnereink