Remek védekezéssel győzelem a Viharsarokban

Az első félidőben mindössze öt akciógólt kapva tizenöt gólos győzelmet arattunk Békéscsabán.
 
Népes számú szurkolótáborunk kísérte el csapatunkat a Viharsarokba, ahol remek hangulatot teremtettek a találkozó első másodpercétől kezdve. A mérkőzésen Kisfaludy Anett révén szereztünk vezetést, de ellenfelünk egyenlíteni tudott, és 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A 10. percben a mérkőzésen először, és utoljára a hazai csapatnál volt az előny (4:3), ezt követően azonban 12 percig nem kaptunk gólt, míg lányaink kilencszer is eredményesek voltak. Szvetlana Gridnyeva szokásához híven hétméterest hárított, és nem az utolsót a mérkőzésen, míg védekezésben labdákat szerezve Schatzl Nadine és Sara Vukcevic révén gyors lerohanásgólokat szereztünk. Ellenfelünk nem találta a rést a védelmünkön, többször is sáncolni tudtuk a hazai próbálkozásokat, de Janurik Kinga is több bravúros védést mutatott be (4:12). A 21. percben már második idejét kérte ki a hazaiak mestere, de ezt követően sem csökkent a csapatok közötti különbség. Schatzl Nadine, majd egy remekül kijátszott figura végén Ekaterina Kostiukova is szélről volt eredményes. A játékrész utolsó találatát Kovács Anna szerezte átlövésből, a félidő pedig Janurik Kinga remek védésével zárult (7:18).
 
 
A második félidő első találatát  ugyan a vendégek szerezték, de Klivinyi Kinga és Sara Vukcevic góljaival növelni tudtuk az előnyünket. A játékrész első tíz percében mindösszesen két gólt kapott a remekül védő Janurik Kinga, akit a folytatásban Oguntoye Viktória váltott a kapuban. Védekezésünk ezt követően is jól működött, így a sáncoló kezeken lelassuló labdával Oguntoye Viktória egy percen belül kétszer indította Sara Vukcevic-et, aki nem is hibázott (9:23). A balszélen Takács Kitti váltotta Schatzl Nadine-t, és Nick Viktória is szerepet kapott védekezésben. Szekeres Klára átlövésgólját követően emberhátrányban is eredményesek voltunk Kovács Anna révén, aki egy lövőcsel után vette be ellenfelünk kapuját (13:27). Szvetlana Gridnyeva újabb hétméterest hárított, és még mindig nem az utolsót, mert a hazaiak következő büntetőjét is védeni tudta, míg a túloldalon Takács Kitti nem hibázott a büntetővonalról. A mérkőzés hajrájában hajtottak lányaink, Kovács Anna átlövésből, míg Katarina Krpez szélről, és indításból is eredményes volt. Az utolsó percekben Mester Nóra is pályára lépett a mérkőzésen, amely Oguntoye Viktória ziccervédésével ért véget (18:33).
 
 
 
 
Az MTK-Budapest kérésére, a két klub közös megegyezésének értelmében Balog Beáta a fővárosi együttesben folytatja pályafutását. Az ÉRD sok sikert kíván Balog Beátának új csapatában.

Támogatóink

Médiapartnereink