A rengeteg kiállítás megpecsételte a sorsunkat

A K&H Liga 19. fordulójában a Dunaújváros vendégei voltunk. A végig szoros találkozón a hajrára felőrölt bennünket a DKKA és 32-29-re megnyerte az összecsapást.

Nem kezdett jól csapatunk Dunaújvárosban, az 5. percben már 4-1 volt az állás. Rögtön időt is kért Horváth Roland, és egy 4-0-s futással máris fordítottunk (4-5). 10 percnyi játék után Vágó Attila is magához hívta övéit, és ez a Kohásznak is segített. Szalai Babett révén a hazaiak átvették a vezetést, de két gólnál jobban nem tudtak ellépni (8-6). Többször egyenlítettünk, és ott loholtunk az újvárosiak nyakán majd a 25. percben Kopecz Barbara hétméteresével ismét sikerült előnyt kiharcolnunk (14-15). A félidő hajrájában 17-15-nél még Borgyos Pannáék örülhettek, de Szabó Kitti és Paróczy Sára góljaival sikerült egyenlíteni, így a félidőben 17-17-es állást mutatott az eredményjelző.

A térfélcsere után Fekete Bozsana hosszú támadás után szélről szerzett gólt. Ekkor még nem tudtuk, de a 31. percben vezetett utoljára az Érd a találkozón. Folyamatosan 1-2 gólos fórt tudott kiharcolni a Dunaújváros, és többször egalizáltak a lányaink, de fordítani nem sikerült. A 46. percben Borgyos találatával a második játékrészben először nőtt háromra a különbség (25-22). Hozzá kell tenni, hogy ebben a negyed órában 4 kiállítást kapott az érdi csapat, így a második félidő több mint harmadát emberhátrányban töltöttük. (Összesen 1-6 volt a kétpercesek aránya a meccsen.)

Jött is a második időkérésünk és ez meg is tette a hatását, 5 minutummal később Vukajlovics lövésével ismét egál volt (27-27). Az utolsó percekben Bartulovic hozta a védéseket hazai oldalon és támadásban is rendre betalált ellenfelünk. Hiába próbáltak meg mindent a Pest megyeiek, Bulath gólja lezárta a mérkőzést, és végül 32-29-re nyert a Kohász.

K&H női kézilabda liga, 23. forduló
Dunaújvárosi KKA-Érd 32–29 (17–17)

ÉRD: Kántor – Bódi 5, Vukajlovics 7, Horváth D., Kiss D. Zs., Szabó Kitti 3, Fekete B. 6. 
Csere: Hadfi (kapus), Kopecz 6 (4), Mód, Paróczy 1, Sztankovics 1.

Horváth Roland:

A második félidőben sokat játszottunk emberhátrányban, ez megpecsételte a sorsunkat, de nem tudok vitatkozni az ítéletekkel. A Dunaújváros tapasztaltabb és ezeket a helyzeteket kihasználta. Ha kicsit okosabbak vagyunk, ha jobban odafigyelünk a védekezésre, talán más lehetett volna a végeredmény.

Fekete Bozsana:

Az első félidőben tartottuk magunkat és folyamatosan mentünk az Újváros után. Aztán a második játékrészben annyira felőröltek minket védekezésben, hogy a rutinos játékosokkal nem tudtunk mit kezdeni és kihasználták a védekezési hibáinkat.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink