Rosszul sikerült hajrá

Csapatunk harmadik felkészülési mérkőzésén lépett pályára Debrecenben, ahol a hajráig kiélezett játékot követően 33:26-os vereséget szenvedtünk.
 
Lányaink az OGC Nice Handball és a Győri Audi ETO KC csapatait követően a DVSC-TVP ellen csiszolhatták még jobban össze játékukat. A találkozó elején Yulia Khavronina átlövésgóljával, majd orosz átlövőnk bejátszását követően Kisfaludy Anett találatával szereztünk vezetést. Védőfalunk mögött Janurik Kinga bravúrokat mutatott be, még ziccerben sem tudtak túljárni kapusunk eszén, de ennek ellenére ellenfelünk átvette a vezetést. Szvetlana Gridnyeva az előző mérkőzésekhez hasonlóan büntetőt hárított, majd a félidő hajrájában Janurik Kingát váltotta a kapuban. Kilencperces gólcsendünket Kisfaludy Anett gólja törte meg, majd ezt követően Katarina Krpez Slezak két hétméterest is higgadtan értékesített. A félidő utolsó találatát is szerb jobbszélsőnk szerezte emberhátrányban szélről, beállítva a félidei 12:11-es eredményt.
 
A fordulást követően Klivinyi Kinga előbb egyenlített, majd Katarina Krpez Slezak újabb találatával nálunk volt az előny. Azonban a hazai csapat gyors támadásokat vezetve visszavette a vezetést, de Klivinyi Kinga egy szépen végigjátszott figura végén, míg Barján Bianka egy lövőcsel után talált a kapuba, kiegyenlítve ezzel a találkozót. A 38. percben Győri Barbara váltotta Szvetlana Gridnyevát kapunkba, és fiatal kapusunk rögtön egy védéssel mutatkozott be, majd egy hétméterest is hárítani tudott. Balszélen Turi Orsolya, míg jobbszélen Bernát Dorina kapott szerepet, aki pár perccel pályára lépése után megszerezte első találatát az NB I-es felnőtt csapatban. A találkozó hajrájában a hazai csapat lerohanásokból és hétméteresekből növelni tudta az előnyét, így ugyan Győri Barbara védésével zárult a találkozó, de a 33:26-os győzelemnek a Debrecen örülhetett a lefújás után. Csapatunk ma augusztus 20-án, Békéscsabán lép pályára a Global Safe nemzetközi kézilabda tornán, ahol első ellenfelünk az MTK Budapest együttese lesz 16 órától.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NB I/B-s junior csapatunk első hazai mérkőzésén a Rinyamenti KC csapata ellen lépett pályára és 42:23-as győzelmével megszerezte első két pontját a 2015/16-os szezonban.
 
Az ÉRD Arénában rendezett mérkőzésen ugyan a vendég csapat szerzett vezetést, de Illés Virág zsinórban három gólt lőtt, így junior csapatunk átvette a vezetést, amit a mérkőzés végéig meg is őriztek lányaink. Németh Patrícia és Földesi Júlia is kijátszott figurák végén talált a kapuba, míg Illés Virág ezúttal büntetőből volt eredményes, így 10. perc elteltével öt találat volt az előnyünk (8:3). Kerekes Vanda szélről, míg Szász Dóra remek bejátszások után beállóból szerzett gólt, tartva ötgólos előnyünket. A játékrész végén Lozsi Erna két hétméterest is higgadtan értékesített, kialakítva a 20:15-ös félidei állást. A fordulást követően jól záró védelmünknek köszönhetően a vendégcsapat egyetlen gólt szerzett tizenkét perc alatt, míg támadásban kilencszer is a kapuba találtunk (29:16). A játékrész közepére húsz találatra növeltük előnyünket Czirják Orsolya találataival (39:19). Védekezésünk és kapusaink teljesítményét dicséri, hogy a félidő 24. percében szerezte negyedik találatát ellenfelünk a félidőben. Dohárszky Sára a mérkőzés hajrájában büntetőt hárított, míg Lízer Melinda nem hibázott a hétméteres vonalról, beállítva a 42:23-as végeredményt. Gratulálunk!
 
 
 
 
 
 
NB I/B-s felnőtt együttesünk az őszi szezon utolsó idegenbeli mérkőzésén 28:33-as győzelmet aratott a Pénzügyőr SE otthonában.
 
NB I/B-s felnőtt csapatunk a bajnokság első felének utolsó előtti mérkőzésén lépett pályára szombat délelőtt. A találkozón első két találatunkat Szabó Laura szerezte, junior válogatott beállónk előbb büntetőből, majd akcióból talált a kapuba. A 4. percben Gulyás Vanda góljával már vezetett csapatunk, de nagyobb előnyre nem tudtunk szert tenni. Takács Kitti előbb egy indítást váltott gólra, melyet követően egy hétméterest is higgadtan értékesített, míg a túloldalon Győri Barbara eszén nem tudott ellenfele túljárni a büntetővonalról. Beállóinkat többször is sikerült jól megjátszanunk, amiből Szabó Laura és Gulyás Vanda is több ízben eredményes volt (8:8). Az első játékrész hajrájában ellenfelünk hat perc alatt egyszer tudta bevenni Győri Barbara kapuját, míg lányaink négy gólt is szereztek ezen időszak alatt. A félidei 12:15-ös állást Vajda Luca találata állította be, amit a fordulást követően tovább tudtunk növelni. Előbb Takács Kitti volt eredményes a balszélről, majd két beállónk Szabó Laura és Gulyás Vanda szerzett gólt, míg zsinórban a negyedik találatunkat Vajda Luca szerezte átlövésből. Győri Barbara kapuját a félidő hetedik percében vette be először ellenfelünk, miután utánpótlás-válogatott kapusunk újabb hétméterest hárított (13:19). Ellenfelünk ugyan két találatot ledolgozott a hátrányából a játékrész közepére, de nyolc percig érintetlen maradt Győri Barbara kapuja, míg lányaink hétszer is eredményesek voltak, ezzel tizenegy gólosra növelve az előnyünket az 53. percre (19:30). A mérkőzés hajrájában ugyan figyelmetlenségeink miatt csökkent az előnyünk, csapatunk azonban így is ötgólos győzelmet aratott a Pénzügyőr SE ellen (28:33). Gratulálunk!
  
 
 
 
 
Örömmel jelentjük be, hogy csapatunk két kiváló játékosával, Janurik Kingával és Kisfaludy Anettel is újabb két szezonra szóló szerződést kötöttünk.
 
Csapatunk két meghatározó játékosa, Janurik Kinga és Kisfaludy Anett, az első NB I-es szezonunk óta már hatodik szezonjukat töltik klubunknál, és új szerződésük értelmében további két szezonban még biztosan számíthatunk rájuk. Két kitűnő játékosunk az eddig elért sikereinkből felkészültségükkel, tökéletes munkavégzésükkel, remek játékukkal, emberi hozzáállásukkal tevékenyen kivették részüket. Kívánunk nekik további sikereket és jó munkát! 
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink