A Siófok ellen búcsúztunk a hazai közönségtől

Idénybeli utolsó bajnokiját játszotta csapatunk az Érd Arénában. A Siófok elleni találkozón a szoros első félidőt követően, a fordulás után nagy hátrányból sikerült visszazárkóznunk. Az utolsó tíz percben azonban eldöntötte a meccset a vendég együttes és megnyerte a mérkőzést.

Dávid-Azari gyors góljával kezdődött a találkozó, de 2-2 után a vendégek elléptek kettővel, azonban hamar sikerült egyenlíteni. A következő percekben viszont állandósult a 2-3 találat a két csapat között. A 12. percben időt kért Simics Judit 5-8-as állásnál. Ezt követően Gerháth pillanatai következtek, de kettőnél közelebb nem sikerült zárkóznunk. Egészen a 22. percig, amikor Dávid-Azari labdaszerzése után Fekete zárta le góllal a ziccert. A félidő hajrájában aztán az egyenlítésért is támadhattunk, de egy labdaeladást követően a Siófok nem engedte, hogy felzárkózzunk. Végül úgy nézett ki háromgólos vendég előny lesz a félidőben, de Gerháth utolsó másodperces váratlan találatával végül 16-18 volt az állás a szünetben.

Sajnos a második játékrész első perceit emberhátrányban töltöttük, amit ki is használt a Siófok. A zsinórban 3 darab két perc után – ráadásul közte kettős emberhátrány is volt – már 23-16-ra vezettek a vendégek a 37. percre. Sőt, már 8 gól is volt a két csapat között. A küzdésre azonban nem lehetett panaszunk, mert a hátrányunkból Sztankovics találatát követően a 43. percre már csak négy maradt (20-24). Kicsivel később ismét beállónk villant, így bő negyedórával a vége előtt 21-24 volt az állás. Az 50. perc elején egy pillanatra Gerháth 7. góljával már csak kettő volt a két együttes között. Két perccel később mégis a vendégek mentek már öttel (24-29). A hajrához közeledve ismét felcsillant a remény a felzárkózásra, de végül a Siófok magabiztosan nyert 33-26-ra.

K&H női kézilabda liga, 25. forduló 

ÉRD – Siófok KC 26–33 (16–18)
Érd Aréna

ÉRD: Horváth-Csapó – Dávid-Azari 5, Kopecz 3 (1), Paróczy 1, Ábrahám 1, Gerháth 8 (1), Fekete B. 4.
Csere: Kántor (kapus), Csiszár-Szekeres, Horváth D., Sztankovics R. 4, Kerekes, Csáki Zs.

Simics Judit: – Volt egy szakasza a mérkőzésnek a második félidő elején, amikor sok kiállítást kaptunk, az kinyitotta az ollót a két csapat között. Nem adták fel a lányok, foggal-körömmel harcoltak, hogy tisztességgel búcsúzzunk az első osztálytól. Mindent megteszünk a következő idényben, hogy újra itt lehessünk. Köszönöm a szurkolóknak, hogy mindvégig kitartottak mellettünk.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink