SKUP torna 2016/2017 - harmadik osztályos lányok

Kétszáz kisiskolástól volt ismét életteli csütörtökön az ÉRD Aréna. A Suli Kézilabda Utánpótlás Program keretein belül tegnap a harmadik osztályos lányok mutathatták meg igazi tétmérkőzéseken, hogy mit sajátítottak el az idei tanévben klubunk edzőitől.

A Suli Kézilabda Utánpótlás Program népszerűsége, és a gyerekek jelentős létszáma miatt idén a harmadik osztályos fiúk és lányok két különböző napon léptek pályára a SKUP 2016/2017-es tornán. A csütörtökön pályára lépett lányok idén második esztendeje hódolnak szeretett sportáguknak, és már rengeteget fejlődtek a tavalyi, első SKUP évükhöz képest. A programban részt vevő gyerekek az iskolai oktatás keretein belül ismerkednek meg a kézilabdázás szabályaival, a sport szépségével heti egy órában. A minden évben megrendezett SKUP tornán lehetőségük nyílik a gyerekeknek összemérni tudásukat, pályára lépni ott, ahol példaképeik, kedvenceik edzenek, játszanak. A Suli Kézilabda Utánpótlás Program 2016/2017-es torna minden részt vevő gyereke kapott egy ajándékpólót, melyet idén is a UNIQA Biztosító Zrt. biztosított nekünk, ezúton is köszönjük a program támogatását a klub, és a gyerekek nevében is!

Otthonunkban, az ÉRD Arénában kialakított 4 pályán 18 fantázianévvel ellátott együttes vetélkedett egy időben, összesen ötvenhét mérkőzésen. Ebben a korosztályban a 10 perces mérkőzéseken még csak 5-5 mezőnyjátékos lehet egyszerre a pályán. A mérkőzések szabályosságát NB I-es utánpótlás csapataink játékosai felügyelték, akik saját tapasztalataikon kívül természetesen a 'Rózsaszín síp' akcióban tanultakat is kamatoztatták.

A tornák zárása után következett az ünnepélyes eredményhirdetés, melyen minden csapat kapott egy emléklapot az ÉRD NB I-es női kézilabdacsapat játékosaitól, illetve minden ifjú játékos kapott egy vonalzót is emlékül. Az első három helyezett csapat tagjainak T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere, és Tekauer Norbert, klubunk elnöke akasztották a kis bajnokok nyakába a fényesen csillogó érmeket. A 2016/2017-es SKUP 3. osztályos lányok tornájának győztese a százhalombattai Tűzmadarak csapata lett. A torna különdíját az Érdligeti Általános Iskola nyerte, mivel ennek az iskolának a csapatai érték el a legjobb eredményeket a két nap összesített rangsora alapján. Az ünnepélyes eredményhirdetés során minden csapatról készült csapatkép, amiről természetesen a gyerekek kedvence, Dragi sem hiányozhatott.

 

SKUP 2016/2017 3. osztályos lányok végeredmény:

1. Tűzmadarak (Százhalombatta), 2. Sárkányok (Batthyány), 3. Ligeti tigrisek (Érdliget) 4. Bolyai hóbaglyok (Bolyai), 5. Csillagok (Százhalombatta), 6. Pegazus (Biatorbágy), 7. Ligeti csajok (Érdliget), 8. Koala (Teleki), 9. Tűzmadarak (Pusztazámor), 10. Aranysasok (Sóskút), 11. Kőrösi vadmacskák (Kőrösi), 12. Narancs parancs (Kőrösi), 13. Ligeti ibolyák (Érdliget), 14. Sóskút szárnyai (Sóskút), 15. Kék fókák (Kőrösi), 16. Görögdinnyék (Sóskút), 17. Vadmacskák (Biatorbágy), 18. Citrom cicák (Kőrösi)

Különdíj: Érdligeti Általános Iskola

Gratulálunk!

Támogatóink

Médiapartnereink