Sokat hibázva kaptunk ki Mosonmagyaróváron

Hétközi, előrehozott fordulót játszott felnőtt csapatunk Mosonmagyaróváron. A mérkőzés elején remekül kezdett együttesünk, azonban az első félidőben egy 10 perces gól nélküli sorozat megpecsételte a sorsunkat és 35-24-es vereséget szenvedtünk.

A 7. fordulóról előrehozott Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés nem jó előjelekkel indult, ugyanis a kijelölt játékvezetők jelezték, hogy forgalmi akadály miatt nem tudnak eljutni a helyszínre. Az MKSZ ezért két új bírót küldött, így viszont a találkozó 40 perces késéssel tudott csak elkezdődni.

Ez a kis anomália azonban nem zavarta meg csapatunkat és Kopecz Barbara hétméteresével megszereztük a vezetést. Nem sok gól esett a találkozó elején, mindkét oldalon bravúrokkal mutatkoztak be a kapusok. Nálunk Hadfi Gréta kapta el nagyon a fonalat. A túloldalon a válogatottba is meghívót kapó Szemerey Zsófia eltiltása miatt nem játszhatott, de Mistina Kitty kiválóan állta a sarat.

A 10. percig szépen tartottuk magunkat esélyesebb ellenfelünkkel szemben, majd Stranigg Zsófia góljával először fordított a hazai együttes (3-2). 5-4-nél ismét az Érdnél volt az előny, aztán megrázták magukat Tóth Eszterék és egy 8-0-s futással elléptek (12-5). Csapatunk rengeteg ziccert elhibázott és 10 percig nem tudott betalálni, míg a Mosonmagyaróvár lerohanásokkal gyors gólokat szerzett. A félidő második felében sikerült megtalálni az ellenfél hálóját, de csak tartani tudtuk a különbséget. A szünetre így 17-10-es állásnál mehettek a csapatok.

Az öltözőből Gyurka János gárdája jött ki jobban és 5 perc alatt már tíz volt a két csapat között (21-11). Innen még fokozatosan sikerült visszakapaszkodni hat gólra (23-17), de ennél közelebb már nem jutottunk. 10 perccel a vége előtt ismét kétszámjegyű volt a hazaiak előnye (30-20). A végén magabiztosan tartotta előnyét a Mosonmagyaróvár és végül megérdemelten 35-24-re megnyerte a mérkőzést.

K&H női kézilabda liga, 7. forduló
Motherson Mosonmagyaróvári KC ÉRD 35–24 (17–10)
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár

ÉRD: Hadfi – Dávid-Azari 3, Ábrahám 5, Gerencsér, Sztankovics R. 1, Kopecz 8 (4), Fekete B. 3. 
Csere: Csapó Kyra (kapus), Horváth D., Puskás L. 2, Csiszár-Szekeres, Sztankovics R., Csáki Zs. 2.

Horváth Roland: 

Egy edző tisztában van a realitásokkal, tehát nem is az bánt igazán, hogy vereséget szenvedtünk, hiszen az MKC remek csapat. Azzal van gondom, hogy volt kapusteljesítményünk, a védekezésünkre sem lehetett panasz, de kihagytunk tizennégy ziccert. Nehéz elfogadnom azt, hogy több játékosom hitetlenül kézilabdázik, ez ellen tenni is fogok.”

Hadfi Gréta:

„Az eladott labdákból és a kihagyott helyzeteinkből Kitty szép védései után lefutottak minket. A visszarendeződésünkkel volt probléma. Sokszor át tudtak minket rohanni. Ez is okozta ezt a nagyarányú különbséget, amit sajnálunk, hogy ekkora lett.”

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink