A szív diadala meghozta az első győzelmet

Fordulatokban gazdag, végletekig kiélezett mérkőzést láthatott szerda este az Érd Aréna közönsége, amelynek nagy örömünkre happy end lett a vége. Ugyanis csapatunk megszerezte első győzelmét a bajnokságban, mivel nagy csatában sikerült legyőzni 29-28-ra az Alba Fehérvár együttesét.

Elcsépelt közhelynek is hangozhat a „szív diadala” kifejezés, de aki ott volt szerda este az Érd Arénában, az a saját szemével láthatta, hogy valóban annak köszönhette az Érd az idei szezonban az első bajnoki pontjait, hogy a játékosok végig teljes szívvel küzdöttek. Aztán 46 másodperccel a vége előtt Paróczy Sára – mint utóbb kiderült győztes – találatánál egy emberként ugrott fel mindenki a kispadon és a lelátón egyaránt, hogy aztán Kántor Kamilla újabb bravúrjánál már mindenki állva tapsolja ezt a csapatot.

A hajrá izgalmai előtt azonban kanyarodjunk vissza a mérkőzés elejére, hogy miként is jutottunk el ezekhez az euforikus pillanatokhoz. Bár az Alba Fehérvár szerzett vezetést, Vukajlovics és Abilda vezérletével a 10. percben már 6-3-ra vezettünk. Ezt követően viszont rákapcsoltak a vendégek és egy 6-0-s rohammal öt perc alatt már náluk volt a háromgólos előny. Jött is az időkérés Horváth Rolandtól. A 22. percben aztán Paróczy Sára kétszer is villant, előbb beállóból, majd lerohanásból is bevette Pijevic kapuját, így 12-12-nél sikerült utolérni riválisunkat. Ezúttal Boris Dvorsek kért időt, de nem tudott hasonló előny kialakítani a vendégcsapat, sőt a 26. percben Paróczy újabb találatánál már 15-14-re vezettek a mieink. A félidőre mégis a Fehérvár mehetett egygólos előnnyel (15-16).

A második játékrész elején úgy tűnt, mintha kicsit az öltözőben maradt volna csapatunk. Az első hazai találatra hat és fél percet kellett várnia. Ekkor a végig rendkívül gólerősen játszó Kopecz Barbara volt eredményes hétméteresből (16-18). Ezt követően volt lehetőségünk egyre zárkózni, de elől kimaradt a helyzet, míg a székesfehérváriak nem hibáztak és egy helyett hamar négy lett közte. Sőt, a 39. percben Triscsuk Krisztina gólja után már öt volt a két csapat között (16-21). A korábbi válogatott játékos azonban rosszul esett a gólja után és megsérült. Ezúton is jobbulást kívánunk neki. Triscsuk kiválása kicsit megzavarta a vendégeket, továbbá a meccsbe csereként remekül beszálló Kántor Kamilla bravúrjai is, aki fontos védéseket mutatott be a kapuban.

Közben elől is sikerült gólra váltani a lehetőségeket és a 47. percben Paróczy révén egyre zárkózott az Érd (21-22). Igaz ekkor még egyenlíteni nem sikerült, de nem sokkal később ismét beállósunknak köszönhetően az is meglett 23-23-nál. Azonban a túloldalon Takó Viktória villant kétszer és újból kettő volt közte. És itt hoznám ismét elő az elején emlegetett szív diadalát. Ugyanis Horváth Roland tanítványai nem törtek össze, hogy ismét nem sikerült átvenni a vezetést, hiába egyenlítettek, hanem újra megpróbáltak kiegyenlíteni. A hajrában mégis rendre a Fehérvárnál volt az előny, igaz ekkor már csak eggyel mentek a vendégek. Aztán az 58. perc végén Vukajlovics emberhátrányban lőtt egy parádés gólt átlövésből (28-28), majd következett a cikk elején már leírt utolsó perc, a mi szempontunkból mesébe illő lezárással. A lányok egy CSAPATKÉNT küzdöttek és ennek meglett a jutalma, hiszen nagyon fontos győzelmet arattak otthon az Alba Fehérvár ellen!

 

 

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 4. FORDULÓ
ÉRD–ALBA FEHÉRVÁR KC 29-28 (15-16)

Érd, 400 néző. V: Bíró Á., Kiss O.

ÉRD: Györkös – Csáki L., Vukajlovics 7, Szabó Kitti 2 (1), Sztankovics, Kopecz 9 (2), Abilda 3.
Csere: Hadfi, Kántor (kapusok), Horváth D., Mód 2, Kiss Dorottya, Paróczy 6, Pécsi.

Horváth Roland:

„Borzasztóan nehéz mérkőzés volt és ezzel tisztában is voltam, illetve a lányok is tudták, hogy mennyire fontos találkozó ez, hiszen ezt követően megint olyan meccsek következnek, amelyek nagyon nehezek lesznek. Le a kalappal a lányok előtt, hogy többször is felálltak hátrányból. Ez egy nagyon jó kiindulópont, hogy lássuk azt, mire vagyunk képesek és ebben még van szerintem több és bízom benne, hogy úgy fog alakulni minden, ahogy én gondolom.”

Aleksandra Vukajlovics:

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk, mert rendkívül fontos volt ez az összecsapás számunkra. Ahogy számítottunk rá, nehéz párharc volt. Gratulálok a csajoknak ehhez a küzdéshez, és, hogy nem adtuk fel egyszer sem.”

Gratulálunk mi is a csapatnak ehhez a győzelemhez! Most válogatott szünet jön és legközelebb október 20-án az MTK vendégeként lépnek pályára a mieink.

Szép volt lányok! Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink