Szoros csatát nyertünk Orosházán

Szoros összecsapást játszott csapatunk Orosházán az NB I/B 26. fordulójában. A hazaiak negyed órával a vége előtt előnybe kerültek, de pontosabban játszva a mieinknek sikerült fordítani és 28-24-re megnyertük a mérkőzést!

A következő szezontól érdi színekben játszó Ludvig Krisztina lövését Németh Kata hatástalanította, majd a túloldalon poszttársa Háfra Luca sikerrel járt, így a mieink szereztek vezetést a találkozó elején. Kapusunk az első 10 percben négy védést is bemutatott és az egész mérkőzésen parádésan védett, végül összességében 39 %-kal zárt. A 6. percre Gerháth Kincső vezérletével 4-1-es előnyre tett szert csapatunk. Ezt követően artottuk a három gólos vezetést és a 20. percre kialakult az addigi legnagyobb különbség. Panyi Anna góljával ekkor 11-6 volt az állás. A hazaiak azonban nem adták fel és fokozatosan kezdtek visszazárkózni, mígnem a félidő végére egy gólra meg is közelítették Simics Judit tanítványait, így a szünetben 12-13-as eredményt mutatott az eredményjelző.

A folytatásban két gólnál nagyobb fórt nem tudott kiépíteni az Érd, többször egyenlített is az Orosháza és Bálint Anna több ízben is hárítani tudta a lövéseinket. A 47. percben fordult a kocka, Zavaczki egyéni akciója után először került előnybe Morva Zoltán együttese, (21-20). Panyi és Szakály góljaival azonban rögtön sikerült fordítani, (21-23), Kellermann Dóra pedig a 101. gólját is megszerezte az idei bajnokságban. Innen már nem adtuk ki a kezünkből a meccset és a hajrában remek gólokat lőve, a védelmet összerántva elhoztuk a két pontot Orosházáról. 28-24-es győzelemünkkel, sorozatban hét megnyert mérkőzéssel a hátunk mögött fogadjuk a következő fordulóban az Esztergomot.


NB I/B, 26. forduló

Zengő Alföld Orosházi KA – ÉRD  24-28 (12-13)
Orosháza, Városi Sportcsarnok

ÉRD: Németh – Dávid-Azari 1, Gerencsér 1, Gerháth 7 (1),  Bánhidi 1, Panyi 5, Háfra 2.

Csere: Imre (kapus), Csiszár-Szekeres, Szakály 5 (1), Pálmai 1, Kellermann 4, Braun 1, Landi.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink