Tízgólos győzelem a Békéscsaba ellen

NB I-es felnőtt csapatunk a K&H női kézilabda liga 20. fordulójában 34:24-es győzelmet ért el az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE ellen. Junior lányaink is itthon tartották a két bajnoki pontot.

A szombati mérkőzésen szerb jobbszélsőnk, Katarina Krpez Slezak szerezte első találatunkat, majd Kisfaludy Anett egy gyors középkezdést befejezve alakította 2:2-re az állást. A folytatásban Janurik Kinga több nagyszerű védést is bemutatott, Gridnyeva Szvetlana pedig büntetőt hárított, míg támadásban zsinórban háromszor voltunk eredményesek (5:2). Az első negyedóra végére egy találatra felzárkózott a Békéscsaba, de az egyenlítés nem sikerült ellenfelünknek, köszönhetően Katarina Krpez Slezak értékesített hétméteresének (9:7). 11:11 után a félidő utolsó perceiben négy találatunkra nem volt válasza a vendégeknek, így a szünetben 15:11 állt az ÉRD Aréna eredményjelzőjén. A fordulás után egy békéscsabai gól ellenében négyszer vettük be Triffa Ágnes kapuját, mellyel 19:12-re vezettünk. A játékrész közepén tartottuk előnyünket, majd a hajrához érkezve faragott hátrányából ellenfelünk (26:21), de a mérkőzés utolsó tíz percében Janurik Kinga, és a csereként szerepet kapó Zeljana Stojak mindösszesen három gólt kapott, míg csapatunk nyolcszor volt eredményes a végül 34:24-re megnyert mérkőzésen. 

ÉRD NB I góllövőlista

Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés

NB I-es utánpótlás együtteseink a hétvégén az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE korosztályos csapatait fogadták az ÉRD Arénában. Junior együttesünk ötgólos győzelmet ért el, ifjúsági lányainknak azonban nem sikerült a pontszerzés. Az OSB rájátszás E-F csoportjában az 1-8. helyért küzdő lányaink nem bírtak a Mohácsi TE csapatával. Gratulálunk a győzelemhez!

Az elmúlt hét ÉRD eredményei:

2017. április 13., csütörtök

OSB leány E-F rájátszás 1-8. helyért | ÉRD II - Mohácsi TE 18:20 (6:9)

 

2017. április 15., szombat

NB I Ifjúsági | ÉRD - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE 17:25 (9:14)

NB I Junior | ÉRD - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE 32:27 (14:15) 

 

NB I Felnőtt | ÉRD - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE 34:24 (15:11)

 

HAJRÁ ÉRD!

Támogatóink

Médiapartnereink