Utánpótlás csapataink felkészültek az új idényre

A nyári szünet véget ért, szeptember elsejével becsengettek az iskolákban és elkezdődött az idei tanév. Utánpótlás csapatainknál azonban augusztus végén még az edzőtáborok álltak az első helyen.

A legkisebbek, azaz az U8-9-es és az U10-11-es korosztály augusztus 23-27. között, az érdi Treff csarnokban napközis jellegű edzésekkel kezdte a felkészülést. Összesen 34 fő vett részt a foglalkozásokon. A nagyobb korcsoportba Idén 7 új játékos érkezett, elsődleges szempont volt így, hogy a csapattagok megismerjék egymást, és fokozatosan térjenek vissza az edzésekhez.

Továbbá a tábor célja volt a legkisebb korosztályok minél előbbi visszaszoktatása a jövő edzéseihez, a csapatszellem további fokozása, a kézilabda szeretetének erősítése valamint a fizikai és technikai képességfejlesztés.

Edzők: Schóber János és Vértesi-Simó Erzsébet

Az U12-13-asok augusztus 4-én kezdték meg az edzéseket. Az erőnléti felmérés után a felkészülés 3. hetére esett a tábor Siófokon. A 18 fős csapat délelőttönként képességfejlesztő és erősítő gyakorlatokat végzett, majd délután jöhetett a technikai és taktikai elemek gyakorlása. Az edzések mellett, a helyszínnek is köszönhetően, a strandolás sem maradt ki a programból, amely az edzések után remek levezetés volt a lányok számára.

Az U14-esek hasonlóan készültek, mint az eggyel kisebb korosztály. Két hét alapozás után 23 fő vett részt a siófoki táborozásban. A tét az volt, hogy ki kerül be az U14-es I. osztályban induló csapatba. Reméljük az edzőtábor eredményességét nemcsak a közösségformálásban kamatoztathatják a lányok, hanem a korosztály I. osztályú bajnokságában is megállják a helyüket.

Edzők: Oláh Márk, Kubinszkiné Hegedűs Marianna, Vértesi-Simó Erzsébet

Az U15-ös és a serdülő II-es csapat augusztus 8-13 között. Az edzőtábor igen feszes tempóban zajlott, precízen beosztva minden percet. A 22 fős gárda, összesen 30 edzésen vett részt. Szabadtéri aerob edzések mellett szerepet kapott a védekezés és a támadás fejlesztése, valamint a csapatkohézió kialakítása is. A kitűzött célokat teljesítették a lányok.

Edzők: Szemerédi Erika és Pádár Margó

A serdülő I. és Ifjúsági I-II. csapat július 26-án elkezdte a munkát. Először két hetes önálló munkát kaptak a lányok, amit a polar órák segítségével ellenőrizni is lehetett. Ezután következett a siófoki közös gyakorlás, amelyen 29 tag vett részt. A napi 2-3 edzés mellett egymás közötti edzőmérkőzés is színesítette a programot. Bízunk benne, hogy a sikeresen eltöltött egy hét nagy segítség lesz a csapatok eredményes versenyzésében, csapatformáló ereje pedig már a hazautazás során megmutatkozott.

Edző: Oláhné Balog Tünde, Maurer Szandra

Összességében elmondható, hogy sikeres edzőtáborokon vagyunk túl, hiszen látványos fejlődésen ment keresztül mindenki, nem csak képességben, de a csapatösszhangban is sokat léptek előre a korosztályok. Mind amellett, hogy nagyon elfáradtak, rendkívül élvezték a tábort a lányok. A nagy terhelés ellenére fegyelmezetten és jó kedvvel dolgoztak. Ha ez a hozzáállás megmarad, szép jövő elé nézhet mindenki.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink