A vártnál nehezebb győzelem a SZISE ellen

Szoros, küzdelmes mérkőzést játszott csapatunk az NB I/B 4. fordulójában. A SZISE a szünetben két góllal vezetett, majd a fordulás után már négy is volt közte, végül kiváló második félidei teljesítményüknek köszönhetően fordítottak az érdi lányok és 35-33-ra megnyerték a találkozót.

Ha valaki a nyári orosházi torna mérkőzéséből indult ki, amelyen csapatunk a döntőben 36-29-re legyőzte a SZISE együttesét, az szembesülhetett vele, hogy mennyivel másabb egy barátságos találkozó a bajnokinál. Négy korábbi érdi játékossal érkezett ellenfelünk, Rutka-Győrffy Alexandra három évvel ezelőtt, míg Kerekes Laura tavaly volt a felnőtt keret tagja. Hajdú Gyöngyvér és Nánási Nikolett pedig az utánpótlásból került el a Pest vármegyeiekhez.

Panyi Anna találatával sikerült megszerezni a vezetést, de a 6. percre fordítottak a vendégek, a 10. percben pedig már kettő volt az előnyük (3-5). Sőt egy kettős emberhátrányos időszakot követően máris hárommal elment a SZISE (6-9). Az első perceket leszámítva nem igazán tudtuk megállítani a Szent István támadásait, kapusaink sem találták a ritmust, így a támadások annyira voltak elengedőek, hogy ne nőjön túlzottan a különbség. Az első félidő hajrájához közeledve volt a legnagyobb a hátrányunk (12-16), a hátralévő időben azonban sikerült közelebb zárkózni és Gerháth Kincső időntúli szabaddobásával alakult ki a félidei 16-18-as állás.

A második játékrész elejét technikai hibákkal kezdtük, így ismét négy góllal elmentek a vendégek (16-20). Ezután mindössze négy perc leforgása alatt Kiss Zsófi góljával sikerült egyenlíteni (20-20)! A vezetést ekkor még tudtuk átvenni. Egy 5-0-s rohamot követően azonban ez is teljesült és a 45. percben már három góllal megléptünk (25-22). Imre Szofi remekül ráérzett a lövésekre a kapunkban, míg elöl a hétgólos Gerencsér Fanni és az összesen 13 (!) találatig jutó Kellermann Dóra volt elemében.

Pár perccel később még kiegyenlített a SZISE,de Simics Judit időkérése után a legjobbkor jött Imre második hétméteres hárítása és Kellermann góljai hozták a megnyugtató előnyt, így szoros összecsapáson, végül 35-33-ra sikerült nyerni.
 

NB I/B, 4. forduló

ÉRD – SZISE-Bamba Marha  35-33 (16-18)
Érd Aréna

ÉRD: Németh – Dávid-Azari 2 (1), Gerháth 6, Kiss D. Zs. 3, Kellermann  13, Panyi 3, Háfra 1.

Csere: Imre (kapus), Szakály, Gerencsér 7, Braun, Landi, Bánhidi.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink