Véget ért a felkészülési időszak

NB I-es felnőtt csapatunk hét közben lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését Győrben. Serdülő II-es csapatunk első helyen végzett a dunaújvárosi felkészülési tornán, míg ifjúsági csapatunk ezüstérmet szerzett.
Csapatunk hetedik, és egyben utolsó edzőmérkőzésén lépett pályára Győrben. A találkozó 5. percében Szvetlana Gridnyeva ugyan hárította Kovacsics Anikó hétméteresét, majd a találkozó hátralévő részében még két győri büntetőt is hatástalanított, azonban így is a hazaiak szereztek vezetést a mérkőzésen. Spanyol jobbátlövőnk, Mireya González Álvarez szerezte első találatunkat a találkozón, majd balátlövőnk Klivinyi Kinga is eredményes volt kilenc méterről. A játékrész hajrájáig tartottuk a lépést a hazai csapattal, azonban technikai hibáinkat kihasználva négygólos előnyre tett szert a szünetre a Győri Audi ETO KC (14:10). A fordulást követően kijátszott helyzetek végén Fekete Bozsana és Klivinyi Kinga is eredményes volt, de közelebb nem tudtunk kerülni ellenfelünkhöz. Janurik Kinga ziccervédését követően Katarina Krpež Šlezak lerohanásból szerzett góljával három találatra zárkóztunk, majd emberhátrányban is kétszer bevettük a győri kaput. Eladott labdáinkból könnyű gólokat szereztek a hazaiak, így a találkozó végére növeli tudták az előnyüket és 29:21-es győzelmet arattak.
 
 
Utánpótlás csapataink Dunaújvárosban léptek pályára felkészülési tornán, ahol ifjúsági és serdülő II-es csapatunk is fényes érmekkel tért haza. Oláhné Balog Tünde együttese a négycsapatos tornán az elődöntőben két góllal, 26:24-re győzte le a hazai csapatot, a döntőben azonban nem bírt a Fehérvár KC csapatával. Serdülő II lányaink veretlenül, három győzelemmel és egy döntetlennel végeztek a torna első helyén, ami az igazi csapatmunkának köszönhető, valamint a nagyon fegyelmezett és kemény védekezésnek. A tornagyőzelemért járó kupa megszerzése mellett, csapatunk kapusát Németh Zsófiát választották a torna legjobb hálóőrének.
 
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
 
2015. augusztus 25. kedd
 
Felnőtt felkészülési mérkőzés | Győri Audi ETO KC - ÉRD 29:21 (14:10)
 
2015. augusztus 26. szerda
 
Ifjúsági felkészülési mérkőzés | DKKA - ÉRD 24:26 (14:12)
Ifjúsági felkészülési mérkőzés | ÉRD - Fehérvár KC 24:28 (10:14)
 
2015. augusztus 27. csütörtök 
 
Serdülő felkészülési mérkőzés | ÉRD – FKC 23-18 (10-7)
Serdülő felkészülési mérkőzés | DKKA II. – ÉRD 18-19 (8-10)
Serdülő felkészülési mérkőzés | Siófok KC – ÉRD 19-19 (7-10)
Serdülő felkészülési mérkőzés | ÉRD – DKKA I. 22-20 (11-11) 
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 
NB I/B-s felnőtt csapatunk az első félidőben összeszedett hátrányát nem tudta ledolgozni, így 31:26-os vereséget szenvedett Mohácson.
 
A bajnokság 3. fordulójában első idegenbeli mérkőzésén lépett pályára csapatunk a Mohács TE csapata ellen. A találkozón jól kezdtek lányaink, hiszen Braun Laura Csenge és Bernát Dorina találataival 4. perc elteltével vezettünk. Az előnyünket egészen a 12. percig tartottuk, ezt követően azonban hat hazai találatra egyetlen Lízer Dorottya gól volt a válaszunk (10:6). A hazaiak egészen a játékrész végéig tartották négygólos előnyüket, Kerekes Vanda utolsó percben szerzett góljával 17:14-es eredménnyel ért véget az első félidő. A fordulást követően 13 perc alatt Vajda Luca és Lízer Dorottya révén mindösszesen kétszer voltunk eredményes, és két büntetőt is hibáztunk (23:16). Plesztovits Alexa és Földesi Júlia találataival négy találatra felzárkóztak lányaink, de közelebb nem sikerült kerülnünk ellenfelünkhöz (24:20). Az utolsó öt percre fordulva ismételten hat találatra nőtt a különbség a két csapat között, így a Dohárszky Sára által hárított büntető és Braun Laura Csenge gólja az utolsó percben már csak javított az eredményen. 
 
 
 
 
Dragi, klubunk kabalafigurája második alkalommal a Suli Kézilabda Utánpótlás Program pusztazámori Andreetti Károly Általános Iskolájába látogatott el, ahol Garainé Kiss Gabriella igazgatóhelyettes beszélt a kézilabdával való kapcsolatukról.
 
Dragi a pusztazámori Andreetti Károly Általános Iskolában is nagyon népszerű volt kabalafiguránk, így a pacsizás ezúttal sem maradhatott el a közös kép előtt. Az iskolába 80 gyerek jár 1-4. osztályig, akik közül legalább a fele rendszeresen sportol. A kézilabda mellett a karate, dzsúdó, az úszás, a ritmikus gimnasztika és a labdarúgás népszerű a fiatalok körében. A kézilabdázás csínját-bínját a korábbi 283-szoros válogatott játékos, Topáné György Annától tanulhatják meg a gyerekek. Garainé Kiss Gabriella véleménye szerint a SKUP hatására nagymértékben megnőtt a kézilabda iránt érdeklődő diákok száma az iskolában, és rendszeresen járnak családjukkal az ÉRD Arénába ÉRD mérkőzésekre. A klubbal kötött együttműködésnek köszönhetően Garainé Kiss Gabriella tapasztalata szerint is többen próbálgatják a kézilabdázást, és a gyerekek alig várják a pénteket, amikor a tanóra és a délutáni foglalkozások keretein belül is hódolhatnak kedvenc sportáguknak. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a tavaly elballagott negyedik osztályosok, az idén összehívott osztálytalálkozó keretein belül majd három órán keresztül, este 11 óráig kézilabdáztak, majd az energiát pótló alvást és reggelit követően reggel nyolctól már ismét a labdáé volt a főszerep. Az ifjoncok a SKUP tornákat is nagyon szeretik, ahol összemérhetik tudásukat a többi SKUP-os iskola tanulóival.

Támogatóink

Médiapartnereink