Végig vezetve nyert a Győr

A K&H Liga 2. fordulójában a címvédő Győrt fogadtuk az Érd Arénában. Az első félidei hat gólos hátrány ellenére nem adta fel csapatunk és sikerült időként megnehezíteni a vendégek dolgát. A Győr végül magabiztosan 35-22-re megnyerte a találkozót.

107 nap telt hazai mérkőzés nélkül az Érd Arénában, és nem is találhattunk volna előkelőbb ellenfelet a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC-nál, hogy lezárjuk ezt a hosszú meccs nélküli időszakot. A találkozó előtt pedig egy különleges ünnep is volt, hiszen klubunk vezetősége köszöntötte a nyári junior-világbajnokságon ezüstérmet szerző és egyben születésnapját is ezen a napon ünneplő Csáki Lillát, valamint Kiss Zsófiát.

A két csapat keretértékét nézve nem sok kérdés volt, hogy melyik együttes örülhet majd a találkozó végén, ennek ellenére egy jó lehetőség volt ez az összecsapás, hogy az érdi lányok megmutassák, mire képesek egy BL-sztárcsapat ellen. Egy labdaszerzést követően a vendégek lőtték az első találatot. Az 5. percben aztán Paróczy törte meg a gólcsendet, 3-1-re szépítve ezzel. Hét perc játék után 5-1-es hátránynál Horváth Roland időt kért, ami után Gerencsér vette be korábbi csapata kapuját. A 15. percben a vendégek 9-3-ra vezettek, de lehetett volna több is, ha Kántor vagy épp a kapufa nem hárít hátul. Mindkét együttes jól védekezett, így visszafogottan potyogtak a gólok, de a Győr így is folyamatosan ellépett. Közben a mieink bő hét percig nem vették be Solberg kapuját. Mínusz kilencről aztán a szünetre sikerült visszajönni 14-8-ra Kopecz utolsó másodperces góljának köszönhetően.

A második játékrész parádésan indult, hiszen Puskás és Fekete találatával 14-10-re zárkóztunk. Sőt, Dávid-Azari ziccerével még kevesebb is lehetett volna, de sajnos az a lehetőség kimaradt. Aztán nem sokkal később Hadfi hetest fogott, Ábrahám révén pedig már csak három volt a hátrányunk 17-14-nél. Sajnos a vendégek megrázták magukat és a 40. percben már ismét hat volt közte, időt is kért Horváth Roland. 15 perccel a vége előtt 25-17-re vezetett a kisalföldi együttes. A mieink azonban nem adták fel és fiatal játékosaink sem illetődtek meg a BL-győztesekkel felálló ETO-tól és nagyot küzdöttek azért, hogy minél kisebb maradjon a különbség a két csapat között. A hajrában a győriek kihasználták fölényüket és végül 35-22-re megnyerték a mérkőzést!

 

Horváth Roland:

„Ilyen világsztárok ellen nekünk a mérkőzés közben is idő kell, hogy tudjunk ilyen sebességhez alkalmazkodni. Annak örülök, hogy a második félidőben ezt már meg tudták csinálni a lányok.  Amit kértem tőlük az öltözőben, azt maradéktalanul végrehajtották. Az a jó, hogy ilyen fiatalon, így tudták ezt a második játékrészt abszolválni. Látom, hogy megértik, amit szeretnék. Ez nagyon fontos, mert az a lényeg, hogy fejlődjenek és jó kézilabdázók legyenek. Látom a fejlődést, most nem szabad türelmetlennek lenni. ”

Puskás Lilla:

Az első félidőt elég megszeppenve kezdtük, 15 perc kellett hozzá, hogy felvegyük az iramot. Az első játékrész második felében már tudtunk szép helyzeteket kialakítani. A második félidőt kifejezetten jól kezdtük, látszott, hogy élvezzük a játékot. Mind védekezésben, mind támadásban jó dolgokat tudtunk csinálni. Ebből kell építkezni. Az utolsó 15 percre kicsit elfáradtunk, de így is büszke vagyok lányokra.”

K&H női kézilabda liga, 2. forduló
ÉRD–GYŐRI AUDI ETO KC 22–35 (8–14)
Érd Aréna

ÉRD: Kántor – Dávid-Azari 4 (2), Ábrahám 4, Puskás 3, Paróczy 2, Kopecz 5 (3), Fekete B. 2. 
Csere: Hadfi, Csapó Kyra (kapusok), Horváth D., Csiszár-Szekeres, Gerencsér 2, Csáki Zs., Sztankovics, Csáki L.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink