Vereség az év első meccsén

Az Érd közel két hónap után lépett pályára ismét a bajnokságban. A Kisvárda otthonában, az év első mérkőzésén nagyot harcoltak a lányok, de sajnos az első félidőben összeszedett hátrányt nem sikerült ledolgozni.

 Csapatunk nem kezdte jól a 2022-es naptári év első mérkőzését, a 4. percben máris 4-1-es hátrányba kerültünk. Hadfi Gréta üres kapus góljával zárkóztunk, azonban a 9. percben időt kellett kérnie Horváth Rolandnak (6-2). Ezután két gólra feljöttünk és az első félidő közepéig állandósult is ez a különbség (11-9). Dombi Lucáék végig feszesen védekeztek és ennek köszönhetően egy 5-1-es futással a 25. percre tetemes előnyt tudtak kialakítani (16-10). Kopecz Barbara átlövései voltak csak hatásosak a mieinknél ekkor, de a félidőre így is tovább nőtt a hátrány: 18-11-es állást mutatott az eredményjelző.

A fordulás után sokkal összeszedettebb játékot produkáltak Szabó Kittiék, 5 perc után már csak 3 volt közte (19-16). A Kisvárda azonban nem hagyta magát és visszaállította a félidei differenciát (26-19). Még egyszer visszakapaszkodtunk, de Tamara Radojevics tett róla, hogy ne legyen izgalmas a hajrá. Hiába védett Kántor Kamilla hétméterest, a túloldalon Mátéfi Dalma is jól állta a sarat, és végül Udvardi Laura állította be a 31-27-es végeredményt. Egy hét múlva a Szombathely ellen hazai pályán javíthatnak a lányok!

K&H női kézilabda liga, 11. forduló
Kisvárda Master Good SE–ÉRD 31–27 (18–11)

ÉRD: Hadfi 1 – Bódi 4, Vukajlovics 2, Horváth D., Sztankovics 1 Paróczy 5, Fekete B. 2.
Csere: Kántor (kapus), Kopecz 6 (3), Szabó Kitti 5 (2), Mód 1, Takács, Mézes, , Kóka, Csáki.

Horváth Roland: 

Az első félidőben megpecsételődött a sorsunk. Elutaztunk ide, de jópáran diákbérlettel jöttek. Azon kell dolgozni, hogy néhányan higgyék el, és arra gondoljanak, hogy profi kézilabdázók és nem azért vannak itt, hogy elmondhassák az NB I-ben játszanak.

Bódi Bernadett:

Védekezés nélkül nem nagyon lehet meccset nyerni. Sok gólt kaptunk, idegenben meg főleg. A második félidőben elkezdtünk jobban kézilabdázni, voltak jobb periódusaink védekezésben is, ezáltal tudtunk gyors lerohanás gólokat lőni. Így még lett volna esélyünk nyerni, de a Kisvárda az első félidőben nagy előnyre tett szert, és ez okozta a vereségünket.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink