Vereség az év utolsó mérkőzésén

Csapatunk az MTK ellen zárta a 2022-es esztendőt. Nem kezdődött jól számunkra a találkozó és a mérkőzés elején összeszedett hátrányt nem sikerült ledolgozni a végéig, így vereséggel búcsúzott az Érd Arénától az idei évre felnőtt együttesünk.

Villámrajtot vett az MTK, amely a hibáinkat kíméletlenül kihasználta és a 6. percben már 6-1-re vezetett. Ki is kérte első idejét Horváth Roland, de hétméteresből sem sikerült betalálni. Pelczéder góljával alakult ki az addigi legnagyobb különbség (1-7).

Csáki Zsófi érkezett a pályára és első megmozdulása a hálóban landolt, így 9. percben született meg a második hazai gól (2-7).

Megmerevedtek a frontvonalak, majd Kopecz Barbara első gólja szakította meg a csendet. Azonban hiába nem tudott több mint 8 percig gólt lőni Vágó Attila együttese, negyed óra játék után sem tudtunk közelebb férkőzni (3-8). Ezután felváltva estek a találatok, és egy pillanatig úgy tűnt, hogy megtaláltuk az ellenszert ezáltal háromra csökkentve a hátrány, ismét egy hibákkal tarkított periódus következett és pár perccel a félidő előtt 9 lett közte (7-16). Csáki Lilla érkezése jelentett némi üde színfoltot, de a szünetre így is 18-10-es MTK vezetéssel mehettek a csapatok.

Csáki Zsófi révén az Érd lőtte az első gólt a második játékrészben. A 39. percre ismét felcsillant a remény, hiszen 4 egységre közelítettük ellenfelünket, de amilyen gyorsan jött a felzárkózásunk, úgy állította vissza gyorsindulásokból a közte hetet az MTK (17-24).

A két perces büntetésekkel tarkított hajrát sem sikerült megnyomni (összesen egyébként 14 kiállítást ítéltek a játékvezetők) és hiába Csáki Zsófi 8, ill. Csáki Lilla remek teljesítménye 5 góllal, kijózanító vereséget szenvedtünk és végül 32-24-re nyert fővárosi csapat.

Folytatás 2023 januárjában a Budaörs ellen!

K&H női kézilabda liga, 8. forduló
ÉRD – MTK Budapest 24–32 (10–18)
Érd Aréna

Érd: Hadfi – Dávid-Azari 2, Ábrahám, Kerekes, Paróczy 2 (1), Kopecz 4 (1), Fekete B. 3 
Csere: Horváth-Csapó, Kántor (kapusok), Csiszár-Szekeres, Horváth D., Csáki Zs. 8 (2), Puskás, Csáki L. 5, Kiss D. Zs.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink