Vereség az idényzárón

Csapatunk az NB I utolsó fordulójában Vácon lépett pályára. A hazaiak már a mérkőzés elején nagyobb előnyre tettek szert és végül 37-30-ra megnyerték a találkozót.

Az idei bajnokság gólkirálynője - aki egyébként megvédte címét -, Kuczora Csenge révén szerzett vezetést a Vác, majd Marincsák Nikolett duplázta meg a hazaiak előnyét. Csapatunk Csáki Lilla gyors ellenakciója után a 3. percben talált be először (2-1). Szűk három perccel később pedig már öt góllal vezetett Herbert Gábor együttese (6-1).

Simics Judit rögtön kikérte első idejét és Csáki Lilla további két találatával zárkóztunk (6-3). Az első negyedórában állandósult a négy-öt gólos különbség a csapatok között, majd a 21. percre ez nyolcra duzzadt (19-11). A félidő hátralévő részében nem tudtunk közelebb kerülni, így magabiztos előnnyel vonulhattak szünetre a váciak (24-16).

A fordulás után egy 5-2-es szakaszt produkálva próbáltunk közelíteni ellenfelünkhöz (26-21). A hátrányt azonban nem sikerült jobban ledolgozni. Az évet azzal a pozitívummal sikerült befejezni, hogy utolsó félidőnket 14-13-ra meg tudtuk nyerni, ez azonban nem volt elengedő, hogy jobban megszorongassuk a Vácot és végül 37-30-as vereséget szenvedtünk.

Horváth-Csapó Kyra remekül védett a találkozón és 10 védéssel, összességében 34 %-kal zárt. Paróczy Sára 6/6-tal lőtt és Kopecz Barbara is eljutott 7 találatig, de a felnőtt keret minden tagja megkapta a játékperceket ezen a mérkőzésen.

Szurkolóinknak köszönjük az egész éves biztatást! Találkozzunk május 30-án, 19 órától az Érd Arénában tartandó évzáró ankéton.

K&H női kézilabda liga, 26. forduló
Praktiker-Vác – ÉRD  37–30 (24–16)
Vác, Városi Sportcsarnok

ÉRD: Kántor – Csáki L. 6, Ábrahám 2, Kiss D. Zs., Csiszár-Szekeres, Gerháth 2, Háfra L. 1. 
Csere: Horváth-Csapó (kapus), Kopecz 7, Paróczy 6, Csáki Zs. 2, Kerekes L. 1, Gerencsér 2, Pécsi 1, Sztankovics. 

Simics Judit: – A mai mérkőzésen nem volt szégyenkezni valónk, és megtettünk mindent, ami tőlünk telt. Megpróbáltam mindenkinek játéklehetőséget adni. Azt kértem a lányoktól, hogy próbálják meg élvezni a pályán töltött perceket ilyen összetételben, hiszen többen távoznak a csapatból vagy visszavonulnak a játéktól. Kőkeményen azon fogunk dolgozni, hogy visszajussunk az első osztályba.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink