Vereség a címvédőtől

Pocsékul indult a címvédő elleni meccs, hiszen a vendég Rába-partiak Kari Brattset védekezésben és támadásban nyújtott kimagasló teljesítményével tíz perc után 6–0-ra léptek el. Szabó Edina egy időkéréssel felrázta csapatát, Tóth Gabriella két bombája után pedig egyre többször találta meg a rést a pajzson a házigazda. Olyannyira, hogy a sokkoló kezdés után a szünet előtt még vállalható, egészen kiélezettnek tűnő eredménynél, 12–9-es győri előnynél Danyi Gábornak is időt kellett kérnie.

Más kérdés, hogy a győriek is sikerrel jöttek ki a kisebb gödörből és a szünetre már hétgólos előnnyel vonultak (9–16).

A második játékrészben néhány pillanat alatt tovább növelte a különbséget a zöld-fehér csapat, amely Fodor Csenge révén 21–11-re vezetett 35 perc játék után. A különbség azonban nem hízott tovább, hol a hazaiak, hol a vendégek csináltak egy két-háromgólos szériát, de a hajrára így is tetemes előnnyel érkeztek Danyi Gábor lányai (19–26).

Az utolsó tíz percben mindkét oldalon záporoztak a szép megoldások akár védések, akár gólok formájában, az ÉRD a végjátékban ugyan kozmetikázott és zárkózott, de így is 31–27-es vereséget szenvedett, ezzel elvesztette hibátlan hazai mérlegét.

Az ÉRD legközelebb április 21-én lép pályára, amikor a Moyra-Budaörs vendége lesz.

– Gratulálok a Győrnek a győzelemhez és a Bajnokok Ligájához. Rosszul kezdtük a meccset, aztán próbáltunk visszajönni, de sok buta hibát vétettünk, a védekezés is jól működött, ezáltal sikerült feljavulnunk – értékelt Krpež-Šlezák Katarina.

– Nagy iramú mérkőzésen vagyunk túl. Törekedtünk arra a játékra, amit szoktunk játszani, a futós játékunkra. Egy percig sem lankadhatottt a figyelmünk, hiszen az ÉRD is nagy iramban játszott. Az első félidőt inkább mi uraltuk, ott voltunk koncentrációban is és a kapusunk is sokat segített. A második félidőben picit lankadt a figyelmünk, melyet ki is használt az ÉRD – fogalmazott Fodor Csenge.

K&H női kézilabda liga, 21. forduló
ÉRD–GYŐRI AUDI ETO KC 27–31 (9–16)
Érd, 2100 néző. V: Bonifert, Oláh
ÉRD: Janurik – KRPEŽ-ŠLEZÁK 7, Lavko 1, Tóth G. 2, Szabó L. 5, Jeřábková 2, C. Lassource 2
Csere: Foggea (kapus), Kiss N., Simon A., KOVAČEVIĆ 7, Schatzl Natalie 1
Edző: Szabó Edina
GYŐR: GRIMSBØ – Knedlíková 2, Hansen 3, S. Oftedal 1, BRATTSET 6, Amorim 2, Görbicz 3 (1)
Csere: Leynaud (kapus), V. Kristiansen 1, Groot 2 (1), Pintea 2, TOMORI 3, Bódi, FODOR 4, Mørk 2
Edző: Danyi Gábor
Az eredmény alakulása. 9. perc: 0–6. 15. p.: 4–8. 21. p.: 7–11. 26. p.: 9–12. 35. p.: 11–21. 45. p.: 15–24. 51. p.: 19–26. 55. p.: 23–29.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/0, ill. 3/1

MESTERMÉRLEG

Szabó Edina: – Elismerésem a Győrnek, amelynek sok sikert kívánunk a Final Fourra. Fantasztikus volt a hangulat, aki eljött az jól érezte magát és jó kézilabdát látott.

Danyi Gábor: – Nagyon komoly első negyvenöt percet produkáltunk, komoly előnyre tettünk szert, elsősorban a védekezésünk volt magas szintű, támadójátékban viszont a ziccerek kihasználása nem volt túl magas színvonalú. Ami az utolsó tizenöt percben volt az méltaltan helyzetre adott okot, nem is értem, hogyan történhetett velünk. Szégyellem, hogy ilyen megtörtént a csapatommal, egyáltalán nem örülök neki, ebből tanulnunk kell és nem szeretném, ha ennek nyoma maradna.

Támogatóink

Médiapartnereink