Vereség Esztergomban

Három hét szünet után az NB I/B 12. fordulójában rangadó várt a lányokra Esztergomban. Az első félidőben már ötgólos hátrányba kerültünk, amit a fordulás után nem sikerült megfordítani és végül 28-24-es vereséget szenvedett csapatunk.

A találkozó előtt fontos hír volt, hogy Kellermann sérülése után visszatért a pályára, aki aztán kapott is bőven játéklehetőséget Simics Judittól. Bár Kiss révén gyors érdi találattal indult a mérkőzés, az Esztergom fordított és az első 10 perc végén 5-2-re vezetett. Németh Kata nagy bravúrokat mutatott be a kapuban, de elől akadoztak a támadások. Azonban sokáig a házigazdák sem brillíroztak támadásban, így egy-két találattal vezettek. Az első játékrész hajrájában viszont meglépett Elek Gábor együttese egy 5-0-s szériával, amelyet csak kozmetikáznia sikerült Mlinkónak, így 13-8-as hazai vezetés állt a szünetben az eredményjelzőn.

A fordulást követően sem múlt el a rossz szériánk, kicsit talán bent ragadtunk az öltözőben, így a 36. percben már 18-8 volt az állás. Ez pedig megpecsételte ezen az estén a sorsunkat, mert ez a hátrány túl nagynak bizonyult. Az utolsó tíz perc elején is még héttel vezetett az Esztergom. A hajrában aztán Braun góljaival sikerült zárkóznunk, de négynél közelebb nem kerültünk, így 28-24-re nyertek a házigazdák a rangadón. Az Esztergom átvette a második helyet a tabellán, míg csapatunk visszacsúszott a harmadik pozícióba.

December 15-én, pénteken a listavezető Szombathely elleni bajnokival zárjuk a 2023-as esztendőt az Érd Arénában.
 

NB I/B, 12. forduló

Esztergomi Vitézek – ÉRD  28-24 (13-8)
Esztergom, Suzuki Aréna

ÉRD: Németh – Dávid-Azari 3 (1), Kellermann 1, Kiss Zs. 3, Panyi 4, Gerháth 3 (1), Braun 5.

Csere: Imre (kapus), Csiszár-Szekeres, Szakály 2, Mlinkó 1, Bánhidi 2.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink