Vereséggel búcsúztattuk az évet

Izgalmas mérkőzést hozott a Szombathely elleni rangadó, amelyen csapatunk a sérülések és betegségek miatti szűk rotáció ellenére is a véghajráig kitartott. A listavezető végül 38-34-re megnyerte az összecsapást, így Simics Judit tanítványai ezúttal pont nélkül maradtak az év utolsó meccsén. A vereség ellenére az érdi lányok teljesítménye is elismerést érdemlő volt.

Idén a Szombathely elleni találkozó előtt tartottuk karácsonyi adománygyűjtésünket, amelyben ismét a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz akciójához csatlakoztunk. Örömteli volt látni, hogy mennyi adomány gyűlt össze ezúttal is, amellyel rászoruló gyerekek karácsonyát tettük szebbé. Köszönjük ezúton is szurkolóink támogatását!

Sajnos csapatunk kapcsán kevesebb örömhírt kaptunk a mérkőzés előtt, mivel Szakály Flóra betegség miatt már a meccskeretben sem tudott ott lenni, míg Kiss Zsófia számára a bemelegítés során dőlt el, hogy kisebb sérülés miatt ezúttal a pályán nem tudja segíteni társait. A baljós előjelek ellenére a lányok remekül kezdték a találkozót és az első 10 perc végén már 7-3-ra vezettünk. 9-9-nél a Szombathely utolérte a mieinket, de a vendégek a vezetést ekkor még nem tudták átvenni. Az első félidő utolsó harmadában viszont ellenfelünk magához ragadta a kezdeményezést és már háromgólos is volt az előnye. Simics Judit tanítványai azonban nagyot küzdöttek és a szünetre egyenlítettek (19-19).

A fordulást követően folyamatosan ott lihegtünk a szombathelyiek nyakán és többször is egyre sikerült zárkózni. Az NB I/B-t hibátlanul vezető listavezető viszont nem adta könnyen magát. A hajrá ennek ellenére izgalmasan alakult. Mlinkó góljával az 55. percben ismét csak egy volt közte 30-31-nél. Sajnos az utolsó percekben végül a vendégek örülhettek a 38-34-es diadalnak, de az Érdet is minden dicséret megilleti. Reméljük, januártól ismét a győztes úton folytathatjuk a bajnokságot!

Szurkolóinknak is köszönjük az egész éves biztatást.
 

NB I/B, 13. forduló

ÉRD – Szombathelyi KKA  34-38 (19-19)
Érd Aréna

ÉRD: Imre – Dávid-Azari 5 (4), Kellermann 7, Mlinkó 3, Bánhidi 6, Panyi 5 , Braun 1.

Csere: Németh (kapus), Csiszár-Szekeres 1, Berényi, Gerháth 6, Landi.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink