Vereséggel kezdő magyarok, Krpež-Šlezák a góllövőlista élén - Eb, 1. forduló

A magyar csapat első gólját Schatz Nadine szerezte az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes hollandok ellen. Ugyan a második gólunkra hét percet is várni kellett, de utána beindult a magyar gólgyártás. Tóth Gabi találatával 4-3-ra ismét mi vezettünk. Nem sokáig tartott az előny, egy kiállítást kihasználva a hollandok egyenlítettek. Továbbra is hullámzó maradt a játék, egy 3-0-ás magyar széria végén ismét Tóth Gabi góljával már hárommal is vezettünk (9-6). Az utolsó tíz perc azonban inkább a hollandoké volt, így a félidő döntetlennel ért véget (11-11).

Lukács Vikória góljával és újra magyar előnnyel folytatódott a második félidő, de a hollandok emberhátrányban is egyenlíteni tudtak. 13-15-nél először voltunk háromgólos hátrányban, de Rasmussen szövetségi kapitány időkérése segített, így kiegyenlítettebb lett a játék, sőt, fel is tudtunk zárkózni. 50 perc után Kiss Éva hetest hárított, Kovacsics Anikó góljával pedig ismét egyenlő volt az állás (22-22). Sajnos innentől már a hollandoké volt a meccs: egy kettős emberelőnyt is kihasználva 5-0-ás sorozatukkal eldöntötték a végeredményt. A végén ugyan zárkóztunk kissé, de a vége háromgólos vereség lett.

MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA 25-28 (11-11)
Montbéliard, L’Axone, 2 800 néző, játékvezetők: Viktorija Alpaidze, Tatyjana Berjozkina (oroszok)
MAGYARORSZÁG: Bíró, Kiss (kapusok), Háfra 5, Kazai 1, Kovács 5 (2), Kovacsics 3, Lakatos, Lukács 3, Mészáros 1, Orbán, Pálos-Bognár, Planéta, Schatzl 4, Szalai, Tóth 2, Tóvizi 1. Edző: Kim Rasmussen.
HOLLANDIA: Wester, Duijndam (kapusok), Abbingh 3 (1), Amega, Bont 3, Dulfer 5, Freriks, Groot 3 (1), Kramer 2, Malestein 1, Polman 3, Rozemalen 1, Smeets 1, Van 5, Visser 1. Edző: Helle Thomsen.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/2.

A C csoport másik mérkőzésén Spanyolország-Horvátország 25-18. A spanyolok így vezetik a csoportot, Magyarország a harmadik helyen áll. Folytatás hétfőn 18:00-tól a horvátok ellen.

A három érdi játékossal felálló szerbek péntek este mutatkoztak be Lengyelország ellen egy magabiztos, 33-26-os győzelemmel. Bár a lengyelek kezdtek jobban és a félidőben még náluk volt az előny egy góllal, a fordulás után a szerbek nagyon meggyőző játékot mutattak be. Katarina Krpež-Šlezák 15 lövésből 11 gólt lőtt, ebből hetet a második félidőben, így az első forduló után vezeti az Európa-bajnokság góllövőlistáját. Jelena Lavko 5 gólig juttott, Jovana Kovačević nem lépett pályára.

A cseh válogatott 31-28-as vereséggel rajtolt Románia ellen szombat este Brestben. A románok meggyőző fölényben játszottak, folyamatosan náluk volt az előny a meccsen. A 37. percben már kilenc góllal is vezettek, de a végére a cseh csapat fel tudott zárkózni, így a nagy különbségű vereséget elkerülték. Markéta Jeřábková 4 gólt szerzett.

Támogatóink

Médiapartnereink