Visszavágtunk a Komáromnak

Fontos mérkőzés várt felnőtt csapatunkra, hiszen a tabellán szorosan mögöttünk álló Komáromot fogadtuk az NB I/B 20. fordulójában. A Gyáli Sportcsarnokban rendezett találkozón, a második félidő kiváló játékának köszönhetően 35-22-re megnyertük a rangadót. A lefújást követően vezetőedzőnk, Simics Judit is értékelt.

Ősszel 28-24-es vereséget szenvedtük a Komárom ellen, így most mindenképp szükség volt a két pont begyűjtésére. Gyálon lényegében mindkét csapat számára semleges pályán kezdődött a mérkőzés, de szurkolóink olyan hangulatot varázsoltak, mintha az Érd Arénában játszanánk. Első támadásunkból meg is szereztük a vezetést, a Komárom azonban gyorsan fordított. Gál Dominikával nem tudott mit kezdeni a védelmünk és 3-1-re elhúzott a vendég csapat. Kellermann és Gerháth révén azonban két perc alatt egalizáltunk. Innentől kezdve folyamatosan Neukum Tamás együttese került előnybe. Az első negyed órában több ziccert is hibáztak a mieink, de folyamatosan ott voltunk a vendégek nyomában és sorra sikerült kiegyenlíteni.

A 20. percben jött az áttörés. Szakály Flóra sokadik lerohanás góljával ismét magunkhoz ragadtuk a vezetést. Innen megfordult a tendencia és riválisunknak kellett futnia utánunk.Egy perccel a félidő vége előtt a mérkőzésen először 2 góllal elmentünk. Ebből egyet még faragott a Komárom, így a szünetben 16-15-ös állást mutatott az eredményjelző.

A második játékrészt Simics Judit tanítványai kezdték jobban. Gerháth Kincső negyedik gólját lőtte az összecsapáson, amely összességében így a 100. találata volt az idei bajnokságban. Dávid-Azari Fruzsina után már második századosunkat köszönthettük az NB I/B-ben. Olyannyira elkaptuk a fonalat, hogy a 36. percben Háfra Luca indításgóljával 21-16-ra elléptünk. Időt is kért a vendégek mestere és ebből szépített a Komárom, a mieinket azonban nem lehetett megtörni.

15 perccel a vége előtt továbbra is tartottuk az öt gólos fórt (26-21). Ezt követően Németh Kata (kapusunk 56%-kal védett) és a védelem áttörhetetlen falat húzott fel és 12 perc alatt, egy 8-0-s futással minden kérdést lezárt. Végül 35-22-re az Érd nyerte a Komárom elleni nagyon fontos rangadót.
 

NB I/B, 20. forduló

ÉRD – Komárom VSE  35-22 (16-15)
Gyál, Gyáli Sportcsarnok és Kézilabda Képzési Központ

ÉRD: Imre – Szakály 5, Gerháth 5 (1), Bánhidi 3, Kellermann 7, Gerencsér, Háfra 6.

Csere: Németh (kapus), Csiszár-Szekeres, Panyi 1, Horváth 3, Dávid-Azari 3, Török 2, Pálmai.
 

Simics Judit:

„Jó ellenfelet győztünk le. Igaz ők sem voltak teljes csapattal, a hiányzók ellenére így is rangadó volt. A múltkori vereségünket szerettük volna kijavítani. Koncentrálni kellett, az első félidőben az ellenfél is jobban bírta erővel. A szünet aztán jót tett nekünk, át tudtuk beszélni a folytatást. Jó tempóval jöttünk ki a második félidőre, ez meghatározó volt. Illetve Németh Kata a kapuban biztos pontként segített.

Ezt kellene csinálnunk mindig, amit ma. Kicsit érthetetlen, hogy miért vagyunk ilyen végletesek. Ha így összeszedjük magunkat, akkor a múltkori vereség sem csúszik be, de nyilván ezen már túl vagyunk. Nagyon bíztam ebben, mert a meccs előtt magamban eléggé izgultam amiatt, hogy mit várhatok ma a csapatomtól. Persze ez nem nagyon látszik rajtam. Annak sem volt előjele, ami a SZISE ellen történt, úgyhogy most nagyon örülök. Dolgozunk tovább.”

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink