A Zalau ellen is nyertünk

Második mérkőzését is megnyerte csapatunk a Global Safe nemzetközi női kézilabda tornán, ahol a román HC Zalau csapatát győztük le 34:31-re.
 
A felkészülési torna második napjának első mérkőzésén csapatunk a román bajnokság 6. helyezettje, a HC Zalau ellen lépett pályára. A kapunkban Szvetlana Gridnyeva kezdett, míg támadásban Katarina Krpez Slezak kezdte a gólgyártást, aki a Kisfaludy Anett által kiharcolt hétméterest értékesítette, majd következő két találatunkat is ő szerezte. Fekete Bozsana felkanyarodásból 9 méterről lőtt gólt, Mireya González Alvarez betörésből volt eredményes, így a 9. percben 7:3-ra vezettünk. Szvetlana Gridnyeva védései után előbb Klivinyi Kinga szerzett gólt lerohanásból, majd a kapusunktól kapott indítást Katarina Krpez Slezak lőtte a hálóba. A félidő derekán Győri Barbara és Bernát Dorina is pályára lépett, és saját nevelésű jobbszélsőnk kétszer is eredményes volt.
A 19:16-os félidei előnyünket a második játékrész elején tovább növeltük. A kapuban Janurik Kinga kapott lehetőséget, míg Mireya González Alvarez kétszer is eredményes volt egymás után, majd Szabó Laurát hozta kihagyhatatlan helyzetbe (26:20). Szvetlana Gridnyeva jó szokásához híven három büntetőt is megfogott, a túloldalon két balkezes átlövőnk Yulia Khavronina és Mireya González Alvarez sem hibázott a büntetővonalról. Az 50.percben már hét találat is volt az előnyünk, amikor fiataljaink pályára léptek. Ellenfelünk valamivel közelebb zárkózott, azonban a végén mi örülhettünk a győzelemnek. A tegnapi MTK Budapest elleni győzelmet követően, a ma délelőtti 34:31-es győzelem eredménye, hogy az este 18 órakor kezdődő Eubility Group-Békéscsabai ENKSE elleni mérkőzésen a tornagyőzelem megszerzéséért lépnek pályára lányaink.
 
 
 
 
 
 
 
 
Csapatunk kiélezett mérkőzésen itthon tartotta a két bajnoki pontot a Mosonmagyaróvári KC SE ellen.  
A bajnokság 5. fordulójában a Mosonmagyaróvári KC SE csapatát fogadták lányaink az ÉRD Arénában. Az összecsapáson a vendégcsapat szerzett vezetést, majd a 4. percben Klivinyi Kinga lerohanás végén szerezte első találatunkat. Az 13. percben 4:4-nél értük utol ellenfelünket Katarina Krpez Slezak két hibátlanul értékesített indításgóljával. Barján Bianka pazar bejátszását követően Kisfaludy Anett talált a kapuba, majd egy szerzett labdából Takács Kitti indult gyorsan, és szélsőnk találatával át is vettük a vezetést (8:7). Janurik Kinga bravúrjainak köszönhetően ellenfelünk nyolc percig nem szerzett gólt, majd Takács Kitti egy elérhetetlen indítást kaparintott meg, és lőtt a kapuba. Klivinyi Kinga átlövésből kipókhálózta a felső sarkot, és egymás után négy gólt szerezve 10:7-es előnyre tettünk szert. A játékrész hajrájában Janurik Kinga másodperceken belül kétszer is hárított, de ellenfelünk felzárkózott egy találatra az első harminc perc végére (11:10).
A második játékrész elején ugyan egyenlített ellenfelünk, de Mariama Signaté kilenc méterről eleresztett lövésével a vezetést nem adtuk ki a kezünkből. Yulia Khavronina labdaszerzését követően, Klivinyi Kinga váltotta gólra orosz jobbátlövőnk indítását, míg a kapunkban Janurik Kinga hat percig nem kapott gólt. Klivinyi Kinga átlövésből is a kapuba talált, sorozatban harmadik találatát szerezve csapatunknak. Ellenfelünk újfent felkapaszkodott egy gólra, de Kisfaludy Anett két ember által fogva küzdötte ki együttesünk 15. találatát. Emberhátrányban Janurik Kinga védett nagyot két egymást követő támadásban, míg a túloldalon Yulia Khavronina talált a kapuba létszámhátrányban (18:15). Nagyobb előnyre azonban nem tudtunk szert tenni, de Janurik Kinga emberhátrányban újabb fontos bravúrt mutatott be, aminek köszönhetően őriztük előnyünket. Kisfaludy Anett remek labdaszerzését követően Katarina Krpez Slezak találatával 20:18-as állással fordultunk az utolsó 5 percre, majd emberelőnyben Kisfaludy Anett remek zárását kihasználva Mireya Gonález Álvarez növelte három gólra az előnyünket. A találkozó utolsó percében Janurik Kinga újabb remek védést mutatott be, megkoronázva mai teljesítményét, majd a végeredményt Katarina Krpez Slezak ejtése állította be (23:18). A következő fordulóban az MTK Budapest ellen küzdenek meg lányaink a bajnoki pontokért. 
 
 
 
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink